Fehérváry sa stal prvou akvizíciou švédskeho tímu HV 71 pre nasledujúcu sezónu

NETKY.SK • 29 Marec 2018, 14:50 • 2 min
Fehérváry sa stal prvou akvizíciou švédskeho tímu HV 71 pre nasledujúcu sezónu

JÖNKÖPING - Slovenský hokejový obranca Martin Fehérváry sa stal prvou akvizíciou švédskeho klubu HV 71 pre sezónu 2018/2019. Referuje o tom oficiálny web klubu z mesta Jönköping.

slovakia

left justify in out

Osemnásťročný bek podpísal kontrakt do leta 2020. Za HV 71 nastúpil Fehérváry v ročníku 2017/2018 na jeden duel SHL, väčšinu sezóny strávil v tíme IK Oskarshamn v súťaži Allsvenskan. "Martin je moderný obranca s kvalitnou hrou aj korčuľovaním. Má kvality v defenzíve, ale aj smerom dopredu. Veríme, že v nasledujúcej sezóne bude dôležitou a spoľahlivou súčasťou našej obrany," uviedol športový riaditeľ klubu Johan Hult.

Bratislavský rodák pôsobí vo Švédsku od leta 2014, tri roky strávil v štruktúrach klubu Malmö Redhawks. Na jar 2017 bol kapitán slovenskej reprezentácie do 18 rokov na domácom svetovom šampionáte, s tímom do 20 rokov absolvoval ostatné dva turnaje MSJ. Fehérváry figuruje aj v nominácii slovenskej hokejovej reprezentácie na tréningový kemp v Bratislave (2. - 4. apríla) a prípravné zápasy proti Švédsku (5. a 6. apríla) v rámci Euro Hockey Challenge.

"Bude pre mňa veľkou cťou hrať za HV 71. Je to ďalší krok vpred v mojej kariére po vydarenej sezóne v Allsvenskan. Som pripravený na ďalšie a väčšie výzvy," povedal Martin Fehérváry pre oficiálny web klubu HV 71. "Chcel by som sa poďakovať tímu IK Oskarshamn za všetko, čo pre mňa spravil v ostatnej sezóne. Už sa teším na zápasy v kvalitnej organizácii HV 71," dodal talentovaný obranca. Fehérváry dostal pozvánku od reprezentačného trénera Craiga Ramsayho na budúcotýždňové prípravné súboje národného tímu v Norrköpingu a Oskarshamne proti domácemu Švédsku. Zaujímavosťou je, že práve v Oskarshamne strávil mladý zadák ostatný rok.


V minulosti za HV 71 hrali štyria Slováci - obrancovia Stanislav Jasečko, Richard Pavlikovský či útočníci Rastislav Pavlikovský a Filip Lešťan.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies