Fedor: Zásahy do práv občanov nesmú mať neobmedzený charakter

NETKY.SK • 3 December 2015, 10:32 • 2 min
Fedor: Zásahy do práv občanov nesmú mať neobmedzený charakter

BRATISLAVA - Zásahy do práv občanov nesmú mať podľa poslanca NR SR a člena predsedníctva strany Sieť Martina Fedora neobmedzený charakter. Fedor navrhol dnes na rokovaní Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť pozmeňujúci návrh k antiteroristickému balíčku vlády.

slovakia

left justify in out

"Sieť chce, aby bol návrh novely ústavy, ktorým sa predlžuje väzba a lehoty na rozhodovanie súdov o zadržaných alebo zatknutých osobách termínovanou právnou normou, ktorá by obsahovala klauzulu konca účinnosti tejto právnej normy k 31. decembru 2017,“ povedal. Podľa neho navrhované obdobie dvoch rokov je dostačujúce na vyhodnotenie bezpečnostných hrozieb, ktorých odvrátenie si vyžaduje aj takéto zásahy do práv občanov. „To, že dnes je ohrozenie terorizmom vyššie, nemusí o rok, o dva už platiť. Preto aktuálna bezpečnostná situácia nemôže byť dôvodom na zásahy do práv občanov, ktoré by mali časovo neobmedzený charakter," povedal Martin Fedor pre agentúru SITA.


Podľa Fedora v súčasnej situácii treba hľadať rovnováhu medzi potrebou ochrany bezpečnosti Slovenskej republiky a ochranou základných práv a slobôd občanov. „Takúto rovnováhu by okrem iného zabezpečilo aj časové obmedzenie novely ústavného zákona na obdobie dvoch rokov. Ak chcú poslanci Smeru naozaj chrániť Slovensko a nezneužívať protiteroristické balíčky, nemali by mať problém takýto návrh podporiť," dodal Fedor.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies