Fedor: Vláda a Fico si v bezpečnostnej politike protirečia

NETKY.SK • 5 Január 2015, 15:33 • 2 min
Fedor: Vláda a Fico si v bezpečnostnej politike protirečia

BRATISLAVA - Vláda aj jej predseda Robert Fico si v otázkach zahraničnej a bezpečnostnej politiky podľa poslanca NR SR a bývalého ministra obrany Martina Fedora protirečia.

slovakia

left justify in out

"Protirečia si vo vyjadreniach alebo konaní vládnych predstaviteľov. Na jednej strane predseda vlády tvrdí, že pravdepodobnosť vypuknutia vojenského konfliktu je až 70 %. Nikto iný v EÚ takéto poznatky zjavne nemá a premiér si protirečí aj s vlastným ministrom zahraničných vecí, ktorý len o niekoľko dní neskôr povie, že situácia na Ukrajine dáva dôvod na optimizmus," vyhlásil Fedor v rozhovore pre agentúru SITA.

 

Okrem toho si Robert Fico protirečí podľa Fedora aj sám, keď tvrdí, že situácia je vážna, na druhej strane spochybňuje vážne a potrebné rozhodnutia summitu NATO. Za ďalší paradox tiež považuje skutočnosť, že predseda vlády nechce veľké výdavky na zbrojenie, na druhej strane na jeho ministerstve obrany ohlasujú obrovské nákupy, na ktoré zjavne nie sú financie a platiť budú ďalšie vlády. „Zároveň sa ukazuje, že nevyužívajú postupy a možnosti ako neplytvať zdrojmi," konštatoval. 

 

Podľa Fedora majú takéto protirečenia aj zahraničnopolitické dôsledky. "Ak si budú vládni predstavitelia v tak vážnych veciach ako je zahraničná politika a obrana protirečiť, Slovensko len ťažko bude dôveryhodným partnerom. Radosť z takejto politiky budú mať tak akurát v Kremli," povedal poslanec NR SR Martin Fedor.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies