Fedor: Účasť v nelegálnych bojových skupinách bude zrejme trestným činom

NETKY.SK • 25 September 2015, 14:29 • 2 min
Fedor: Účasť v nelegálnych bojových skupinách bude zrejme trestným činom

BRATISLAVA - Účasť v nelegálnych bojových skupinách bude zrejme trestným činom.

slovakia

left justify in out

Upozornil na to poslanec NR SR a člen predsedníctva Siete Martin Fedor, ktorý je rád, že sa takéto opatrenie prijíma.

 

"Je všeobecne známe, že viacero nielen našich občanov bojuje na strane rôznych povstalcov a polovojenských oddielov. Môže to byť napríklad východná Ukrajina, ale čo je ešte nebezpečnejšie, existujú občania krajín Európy, ktorí bojujú na strane Islamského štátu. Takýto ľudia sú pre Slovensko aj Európsku úniu ďaleko väčším nebezpečenstvom ako migranti, o ktorých teraz najčastejšie diskutujeme," povedal Fedor.

 

Nebezpečenstvo takéhoto konania je dnes podľa Fedora také vysoké, že si zasluhuje novú a presnejšiu definíciu v Trestnom zákone. "Chcem privítať, že z našich diskusií s odborníkmi z ministerstva spravodlivosti sa do novely dostalo aj zavedenie trestnej zodpovednosti za konanie spočívajúce nielen v aktívnej účasti na bojoch, ale aj konanie, ktoré spočíva napríklad vo verejnom podnecovaní, nábore alebo výcviku," dodal Fedor.

 

Zo zavádzania nového trestného činu sa teší napriek tomu, že sa do právneho systému dostáva podľa neho trochu neštandardne. A to prostredníctvom vládneho návrh zákona, ktorým sa na účely Trestného zákona ustanovuje zoznam látok s anabolickým alebo iným hormonálnym účinkom. Právnu normu poslanci dnes posunuli do druhého čítania.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona