Fedor: Téma Ukrajiny sa dostala do závetria Grécka a utečencov

NETKY.SK • 17 August 2015, 12:12 • 2 min
Fedor: Téma Ukrajiny sa dostala do závetria Grécka a utečencov

BRATISLAVA – Otázka Ukrajiny sa podľa poslanca NR SR a vedúceho stálej pracovnej skupiny strany Sieť Martina Fedora dostala v súčasnosti akoby do závetria Grécka a témy utečencov. Ako povedal Fedor dnes pre agentúru SITA, to však nereflektuje realitu.

slovakia

left justify in out

„Téma Ukrajiny je mimoriadne pálčivá najmä pre susedné štáty, teda aj pre Slovensko. Každý deň prichádzajú nové informácie o zomierajúcich. Je stále vysoké riziko, či sa konflikt z východu Ukrajiny nerozšíri napríklad v podobe občianskej vojny. Slovensko sa musí pripravovať na všetky scenáre,“ povedal. Ukrajine sa podľa Fedora musíme venovať z hľadiska zahraničnopolitického, bezpečnostného, ale aj hospodárskeho.


Fedor upozorňuje, že sa málo hovorí aj o tom, že v prípade väčšieho konfliktu u nášho suseda by sa Slovensko mohlo stať nárazníkovou krajinou z hľadiska obrovskej migrácie prípadných utečencov. „Ako by sme na takýto vývoj reagovali, ako by sme boli pripravení, keby napríklad stotisíc migrantov sa chcelo dostať na územie Slovenska z východu? Pomáhali by nám iné európske štáty? Alebo azda by sme to vedeli vyriešiť sami? Aj takýto kontext treba zohľadniť v často preexponovaných debatách na tému prevzatia 500 utečencov zo susedného Rakúska,“ konštatoval Fedor.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies