Fedor: SR by mala podporiť všetky možnosti na zvládnutie migrácie

NETKY.SK • 12 Február 2016, 12:21 • 2 min
Fedor: SR by mala podporiť všetky možnosti na zvládnutie migrácie

BRATISLAVA – Slovensko by malo podľa poslanca NR SR a člena predsedníctva strany Sieť Martina Fedora podporiť všetky možnosti, ako zvládnuť migračnú krízu, najmä keď sa ukazuje, že Európska únia nezvláda situáciu v zachytení a rozkrývaní organizovaných pašeráckych skupín.

slovakia

left justify in out

Martin Fedor zároveň privítal rozhodnutie Severoatlantickej aliancie (NATO), ktorá vo štvrtok schválila plán monitorovacej misie v Egejskom mori medzi Tureckom a Gréckom, ktorej cieľom bude boj proti pašerákom migrantov, ktorí pašujú tisíce ľudí do Európskej únie. "Výnimočná doba si vyžaduje aj neštandardné riešenia. Treba prijať rozhodnejšie kroky aj na úrovni obrannej, primárne vojenskej aliancie," povedal pre agentúru SITA Martin Fedor.


Fedor zdôraznil, že Sieť dlhodobo považuje likvidáciu pašeráckych skupín za prioritnú, v snahe obnoviť poriadok na externých hraniciach únie. "Pašeráci sú príživníci na ľudskom nešťastí a organizované skupiny pašerákov so svojimi vychodenými cestičkami zároveň predstavujú aj riziko ďalších negatívnych sprievodných javov, ako sú pašovanie kriminálnikov, potenciálnych teroristov, drog alebo zbraní," konštatoval.


Európska únia o opatreniach na ochranu vonkajších hraníc a zriadení tzv. hot-spotov podľa Fedora mesiace len rozpráva, ale zatiaľ neprišlo k žiadnym zásadným reálnym krokom. „Konečne treba prejsť od slov k činom, pretože v stávke je príliš veľa. Už pri prvom vstupe cez schengenskú hranicu musí byť jasné, kto je utečenec a kto situáciu len zneužíva," povedal vedúci stálej pracovnej skupiny strany Sieť pre vnútornú bezpečnosť Martin Fedor. Upozornil, že práve zabezpečenie poriadku na vonkajších hraniciach únie je prevencia pred zrútením schengenského usporiadania a zatváraním hraníc jednotlivých členských štátov únie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies