Fedor radí ľuďom, na čo majú právo a čo si štát môže voči nim dovoliť

NETKY.SK • 13 December 2015, 15:36 • 2 min
Fedor radí ľuďom, na čo majú právo a čo si štát môže voči nim dovoliť

BRATISLAVA - Ľudia často nevedia, čo si štát môže voči nim dovoliť, ale aj aké povinnosti zo zákona majú. Myslí si to poslanec NR SR a člen predsedníctva mimoparlamentnej strany #Sieť Martin Fedor, ktorý chce zvýšiť povedomie ľudí internetovým poradenstvom na webstránke www.matepravo.sk.

slovakia

left justify in out

"Snažíme sa poradiť občanom v situáciách, ktoré prináša život. Pri doprave, pri konfliktných situáciách s orgánmi štátu, ale aj v iných oblastiach života," uviedol Fedor na svojom blogu. Pre zriadenie stránky sa rozhodol po desiatkach otázok aj sťažností na postup či konanie policajtov.

 

"Cieľom je poskytnúť základný prehľad v otázkach, ktoré sa môžu týkať každého z nás, zvýšiť prehľad o právach a povinnostiach občana, ktoré má v styku so štátnymi orgánmi. Poskytujeme informácie základného charakteru, čo si štát voči občanovi môže dovoliť, ale aj akú povinnosť mu zákon ukladá," vysvetlil.

 

O právach občanov hovorí aj v súvislosti s prijatím protiteroristického balíčka. Podľa Fedora zasiahne do práv občanov a môže posunúť Slovensko k policajnému štátu. Nazdáva sa, že ľudia by mali lepšie poznať svoje práva. Odmieta posúvanie krajiny k policajnému štátu.

 

"#Sieť nechce štát, ktorý bude liezť ľuďom do súkromia až do ich kabeliek. Chceme bezpečné Slovensko, ale opatrenia, ktoré predstavila vláda, nepredstavujú boj proti teroristom ani nezvýšia bezpečnosť našich ľudí," poznamenal vo svojom blogu Fedor. Poukázal aj na absenciu silnejších objektívnych a nezávislých kontrol.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona