Fedor plánuje odstúpiť z funkcie podpredsedu SDKÚ-DS

NETKY.SK • 13 Máj 2014, 16:22 • 2 min
Fedor plánuje odstúpiť z funkcie podpredsedu SDKÚ-DS

BRATISLAVA - Podpredseda SDKÚ-DS Martin Fedor plánuje podľa informácií TASR odstúpiť zo straníckej funkcie.

slovakia

left justify in out

Urobiť by to mal po eurovoľbách, ktoré budú 24. mája. TASR to potvrdili viaceré zdroje blízke SDKÚ-DS. Vo vedení by údajne rád videl Ivana Mikloša.
     

"Dnes môžem povedať len toľko, že som mal vážny rozhovor s podpredsedami SDKÚ aj s pánom predsedom o fungovaní či nefungovaní strany," odpovedal Fedor na otázku, či sa chystá vzdať funkcie. Bližšie hovoriť nechce. "V tomto okamihu ma zaujíma, ako strana obstojí vo voľbách do Európskeho parlamentu. K ostatnému sa vyjadrím po eurovoľbách," poznamenal.
     

Nepriamo pripustil, že by vo vedení SDKÚ-DS rád videl niekdajšieho podpredsedu a ministra financií Ivana Mikloša. "Myslím si, že je čas opýtať sa aj Ivana Mikloša, či nemá záujem vrátiť sa do vedenia strany," povedal pre TASR.
     

Fedor je podpredsedom od mája 2012, kedy strana menila vedenie a do jej čela sa dostal Pavol Frešo. Okrem Fedora sú podpredsedami strany Viliam Novotný, Jozef Mikuš a Ivan Štefanec, ktorý kandiduje za europoslanca.
     

SDKÚ-DS prešla naposledy personálnymi zmenami vlani v decembri, keď odišla Lucia Žitňanská, Miroslav Beblavý a Magdaléna Vášáryová. Ako dôvody uviedli nejasnosť postojov strany, stratu obsahu politiky, neschopnosť prijímať rozhodnutia. Beblavý tiež strane vyčítal, že jej najväčším cieľom aj výsledkom je udržanie postu predsedu samosprávneho kraja.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona