Fedor: Do orgánov SR majú snahu preniknúť cudzie spravodajské služby

NETKY.SK • 13 December 2013, 14:15 • 2 min
Fedor: Do orgánov SR majú snahu preniknúť cudzie spravodajské služby

BRATISLAVA – Do slovenských orgánov majú snahu preniknúť cudzie spravodajské služby. Podľa podpredsedu SDKÚ-DS Martina Fedora o tom dnes hovoril v Správe o činnosti Slovenskej informačnej služby (SIS) v roku 2012 jej šéf Ján Valko na neverejnom zasadnutí NR SR.

slovakia

left justify in out

„Osobne ma zaujal najviac bod, ktorý hovorí o prieniku cudzích spravodajských služieb do slovenských orgánov, ale aj korupčné praktiky pri štátnych zákazkách,“ povedal Fedor dnes pre agentúru SITA s tým, že SIS má dokázať odhaľovať a monitorovať aktivity cudzích spravodajských služieb na našom území. Táto pasáž ho preto zaujala. Podľa neho dnes išlo o štandardnú správu, ktorá hodnotila pôsobnosť SIS v činnostiach, ktoré jej zákon ukladá.

Podľa Fedora nie je žiaden problém, aby sa takýto typ správy SIS uverejňoval na internete. „Som za to, aby v nejakej forme správa zverejňovaná bola, aby verejnosť mala predstavu, čo SIS robí za peniaze, ktoré má z rozpočtu,“ uviedol. Podľa šéfa parlamentného výboru na kontrolu činnosti SIS Pavla Abrhana (KDH) je prísľub, že časti správy budú zverejnené na internetovej stránke SIS. „Celá správa bola veľmi zaujímavá,“ povedal pre agentúru SITA. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies