Fedor chce od Mateja vysvetlenie o údajných vplyvoch na stranu

NETKY.SK • 24 September 2014, 14:05 • 2 min
Fedor chce od Mateja vysvetlenie o údajných vplyvoch na stranu

BRATISLAVA - Podpredseda SDKÚ-DS Martin Fedor chce od straníckeho pokladníka Ondreja Mateja vysvetlenie, ako to je so snahami "niekoho zvonku" ovplyvňovať vnútorné veci SDKÚ-DS.

slovakia

left justify in out

O vysvetlenie bude žiadať na otvorenom zasadnutí straníckeho rozpočtového výboru, ktorý chce zvolať. Povedal to na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente. Tvrdí, že ovplyvňovanie strany z vonku nedovolí. Svoj odchod v prípade potvrdenia vplyvov nevylúčil.

 

Fedor reagoval na článok z dnešného vydania denníka Sme, ktorý hovorí o tom, že banka, z ktorej si SDKÚ-DS brala miliónové úvery, má záujem o výmenu súčasného vedenia. Ak k nemu nedôjde, obáva sa, že o svoje peniaze príde. Takéto varovanie si v pondelok podľa denníka vypočuli členovia SDKÚ-DS z východného Slovenska.

 

Denník ďalej píše, že Ondrej Matej podľa niektorých členov strany údajne aj takto presviedčal košických funkcionárov, aby na sobotnom kongrese odmietli šéfa SDKÚ-DS Pavla Freša. Matej ho chce vystriedať. Fedor potvrdil, že slová o snahách ovplyvňovať výmenu vedenia v pondelok odzneli.

 

"Tieto pre mňa neakceptovateľné slová jasne zazneli z úst pokladníka Mateja a počulo ich okolo 40 prítomných členov. Ja som ich počul tiež," povedal Fedor s tým, že pre neho je neprípustné, aby o vnútorných veciach ako sú rozhodnutia a personálne otázky rozhodoval niekto zvonku.

 

Takáto predstava je pre Fedora neprípustná. "Je to predstava, ktorú ja nechcem a nemôžem prijať. Ak je to naozaj tak, že niekde sa rozhodnú a dodajú nám do strany nejaké persóny, lebo si to niekto zvonku žiada, to je podľa môjho názoru neprípustné. Ak takýto vplyv má byť, tak to je pre mňa červená čiara, nedovolím, aby niekto zvonku rozhodoval o straníckych výmenách," uviedol Fedor. Mateja žiada, aby hodnoverne vysvetlil svoje slová o vplyvoch.

 

Fedor nepovedal, či odíde zo strany, ak Matej situáciu nevysvetlí hodnoverne a ak sa potvrdia vonkajšie vplyvy na vnútorné veci SDKÚ-DS. Odchod však nevylúčil. "Je to informácia, ktorá pre mňa hovorí o tom, či byť v politike alebo nie. Je to pre mňa červená čiara," zopakoval Fedor.

 

Tvrdí, že nedovolí, aby sa strana riadila príkazmi z pozadia. SDKÚ-DS podľa neho bola vždy slobodná a musí taká aj zostať. "Chcem, aby SDKÚ bola stranou poctivou, slušnou, ktorá bude zastávať záujmy príslušníkov strednej vrstvy, dávať návrhy na zlepšenie fungovania štátu. A k tomu potrebujeme, aby sme boli strana slobodných rozhodnutí a slobodných ľudí" zdôraznil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona