Fedor: Bezpečnostná stratégia by mala definovať hrozby klamlivej propagandy

NETKY.SK • 5 Jún 2016, 11:44 • 2 min
Fedor: Bezpečnostná stratégia by mala definovať hrozby klamlivej propagandy

BRATISLAVA - Nová bezpečnostná stratégia by mala definovať hrozby klamlivej propagandy. Myslí si to koaličný poslanec Národnej rady SR Martin Fedor (#Sieť), podľa ktorého klamlivá propaganda úzko súvisí s nárastom extrémizmu.

slovakia

left justify in out

"Hrozby klamlivej propagandy by mali byť zadefinované aj v novej bezpečnostnej stratégii. Pred touto hrozbou sa nedá ujsť. Musíme jej čeliť poctivým prístupom k informáciám," povedal Fedor. Skladiskom "bludov a cielených dezinformácií" je podľa neho zvlášť internet a sociálne siete. Zdá sa mu, že štátne orgány sa tomu málo venujú.

 

Slovensko by sa podľa Fedora mohlo inšpirovať v Česku, kde ministerstvo vnútra zostavuje špeciálny tím na monitorovanie propagandy, či už proruskej alebo islamistickej. "Skupina, ktorá vzniká v rámci tzv. Auditu národnej bezpečnosti, zastrešuje snahy ministerstiev zahraničných vecí, vnútra a obrany zamedziť vplyvu informačnej vojny. Z toho by sme si mali zobrať príklad aj na Slovensku," uviedol Fedor.

 

Koaličný poslanec plánuje hovoriť s ministrom vnútra Robertom Kaliňákom (Smer-SD) o tom, čo môžeme na Slovensku urobiť pre zamedzenie vplyvu propagandy. "A ako vieme aj viac chrániť hodnoty, na ktorých je postavená demokratická spoločnosť. Pretože tie ohrozuje nielen domáci extrémizmus, ale aj dobre cielená a často, bohužiaľ, efektívna propaganda zo zahraničia," doplnil Fedor.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies