Fedor: Ak nevieme modernizovať vládnu letku, treba ju zrušiť alebo spojiť

NETKY.SK • 10 Júl 2015, 09:08 • 2 min
Fedor: Ak nevieme modernizovať vládnu letku, treba ju zrušiť alebo spojiť

BRATISLAVA - Využívanie letky ministerstva vnútra nie je dostatočne efektívne a nákup lietadiel z Ruska by situáciu nevyriešil.

slovakia

left justify in out

Myslí si to nezaradený poslanec Národnej rady SR a vedúci stálej pracovnej skupiny Siete pre vnútornú bezpečnosť Martin Fedor. "Náhrada ruských lietadiel ďalšími ruskými nijako neodstráni neefektivitu vo fungovaní tejto oblasti," uviedol v reakcii na informácie o tom, že do vládnej letky by mohli pribudnúť dve nové lietadlá z Ruska. Slovensko nedostalo ponuku len z Ruska, ale aj zo Západu. Od Rakúska, Švajčiarska a USA. Ministerstvo ponuky porovnáva.

 

Fedor sa nazdáva, že vláda nedokázala zabezpečiť efektívnu modernizáciu a využívanie vládnej letky. Exminister obrany je v takomto prípade zástancom zrušenia letky ministerstva vnútra alebo jej spojenia s letkou ministerstva obrany. Poukázal, že ročný rozpočet letky ministerstva vnútra je 3,5 milióna eur. "Ak ju nedokážeme efektívne modernizovať a využívať, treba ju zrušiť, alebo zlúčiť do spoločnej letky s ministerstvom obrany," povedal Fedor.

 

Ústavní činitelia by podľa neho mohli pokojne využívať na pracovné cesty aj komerčné linky. "Nie je žiadna hanba, aby naši ústavní činitelia začali používať komerčné lety a linky, prípadne zmluvne dohodnutých prepravcov, podobne ako je to aj v iných štátoch Európskej únie," uviedol. Ak dokážu namiesto vládnej letky používať aerolinky alebo charterové lety krajiny ako napríklad Fínsko alebo Maďarsko, Fedor nevidí dôvod, prečo by sa to nedalo aj na Slovensku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona