FedEx investuje 1,4 miliardy eur do zdvojnásobenia kapacity svojho centra v Paríži, zamestná viac ako 200 ľudí

NETKY.SK • 18 Október 2016, 14:06 • 2 min
FedEx investuje 1,4 miliardy eur do zdvojnásobenia kapacity svojho centra v Paríži, zamestná viac ako 200 ľudí

PARÍŽ - Americká zásielková spoločnosť FedEx investuje 1,4 miliardy eur do zdvojnásobenia kapacity svojho logistického centra na medzinárodnom letisku Charlesa de Gaullea na parížskom predmestí Roissy.

slovakia

left justify in out

Firma investuje 200 miliónov eur do rozšírenia prevádzky na letisku a zvyšných 1,2 miliardy eur predstavuje garantovanú celkovú výšku nájomného za 30 rokov.

 

FedEx plánuje do roku 2019 uviesť do prevádzky nové zaradenie na triedenie zásielok a vytvorí tak 200 až 400 pracovných miest. Vyplýva to z dokumentu, ktorý americká firma predložila prezidentovi Francoisovi Hollandovi počas návštevy na letisku.

 

"Otvorenie novej prevádzky je ďalšou známkou atraktívnosti Francúzska," uviedol Hollande a dodal, že po rozhodnutí Britov o odchode z Európskej únie by Francúzsko mohlo prilákať viac investícií.

 

Centrum FedExu v Roissy sa rozšíri o 25.000 štvorcových metrov a stane sa druhým najväčším centrom firmy na svete, po jej prevádzke v Miami.

 

Aj zásielková služba TNT Express, ktorú FedEx kúpil v máji tohto roka, plánuje otvoriť novú prevádzku v širšom okolí Paríža.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona