Federerova dcéra dáva prednosť radám od svojho trénera

NETKY.SK • 22 Apríl 2015, 14:38 • 2 min
Federerova dcéra dáva prednosť radám od svojho trénera

FRANKFURT - Jedna z dcér Rogera Federera - švajčiarsky tenista nekonkretizoval, ktorá z dvoch čoskoro 6-ročných dvojičiek - dáva prednosť radám od svojho trénera.

slovakia

left justify in out

Niekdajší líder svetového rebríčka to prezradil v rámci rozsiahleho rozhovoru pre Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 

"Povedal som jej, že toto a toto robí zle a musí na to inak. Odvetila mi, že kouč jej to ukazoval takto. Musím však k tomu podotknúť, že nerobila ani to, čo ju ten kouč učil," vyhlásil 33-ročný druhý muž terajšieho renkingu a rovnako rozšafným tónom dodal: "Nezáleží na tom, koho radám dá prednosť. Stačí, ak bude počúvať aspoň jedného z nás." 

 

Federer sa v žiadnom prípade nehodlá stať jedným z povestných "tenisových tatkov", ktorí dostávajú potomkov pod tlak: "Budem dcéry podporovať a uvidíme, ako ďaleko to dotiahnu - bez ohľadu na športové odvetvie, ktoré si napokon zvolia. Pre mňa je dôležité, aby sa venovali športu pre pohybovú koordináciu i schopnosť vedieť popri víťazení aj prehrávať. Viem si predstaviť, že im budem poskytovať akúkoľvek podporu, nevidím však sám seba ako trénera." 

 

Sedemnásťnásobný grandslamový šampión Federer bez zaváhania odpovedal na otázku, či sa v budúcnosti stane koučom trebárs mimo rodiny: "Nie." Na žiadosť o uvedenie dôvodov doplnil: "Pri početnosti našej rodiny to nie je realistické. Stačí mi, keď vnímam, koľko e-mailov dostáva manažér Tony Godsick a ako musí riešiť veci 24 hodín 7 dní v týždni." 

 

Federer má s bojnickou rodáčkou Miroslavou Vavrinecovou okrem Myly Rose a Charlene Rivy aj čoskoro ročné chlapčenské dvojčatá Lea a Lennyho. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies