Federera tenis stále baví. Po roku prestávky sa vráti v Dauhe

NETKY.SK • 2 Február 2021, 13:13 • 2 min
Federera tenis stále baví. Po roku prestávky sa vráti v Dauhe

BRATISLAVA - Roger Federer sa zatiaľ naposledy predstavil na tenisovom dvorci pred rokom. V semifinále Australian Open podľahol Novakovi Djokovičovi 0:3 na sety a odvtedy aj vinou pandémie koronavírusu a dvoch operácií kolena neodohral súťažný zápas.

slovakia

left justify in out

Toto sa  má zmeniť už marci, keď sa predstaví na turnaji ATP 250 v katarskej Dauhe (8.- 13. 3.), ktorý v minulosti trikrát vyhral. Tridsaťdeväťročný veterán, ktorý má na konte rekordných 20 grandslamových titulov, to potvrdil v rozhovore pre SRF. "Bude to pre mňa dobrý test. Teším sa na návrat," uviedol Roger Federer.

Pôvodne si mal zahrať už na úvodnom grandslamovom turnaji roka v Melbourne, ale aj vzhľadom na prísne koronavírusové opatrenia do Austrálie napokon neodcestoval. V hre bol aj halový turnaj v holandskom Rotterdame začiatkom marca, ale aj táto alternatíva napokon padla. Federer celkovo v roku 2021 krátko pred štyridsiatkou neplánuje odohrať veľa turnajov. Sústredí sa na grandslamové vrcholy, najmä Wimbledon a US Open, a tiež olympijské hry v Tokiu. Každopádne potvrdil, že tenis ho stále baví a otcom na plný úväzok ešte byť natrvalo nechce.

 

 

"Tenis hrám celý život a mám ho veľmi rád. V uplynulých mesiacoch som veľa investoval do rehabilitácie a kondičnej prípravy. Musel som mnohé prekonať, ale stále ma baví naháňať loptičku po dvorci," dodal bazilejský rodák.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies