Federera prekvapilo, že má šancu na post koncoročnej jednotky

NETKY.SK • 22 Október 2014, 11:42 • 2 min
Federera prekvapilo, že má šancu na post koncoročnej jednotky

BAZILEJ - Švajčiarsky tenista Roger Federer sa pôvodne pohrával s myšlienkou, že na svojom "domácom" halovom turnaji v Bazileji bude hrať len štvorhru po boku krajana Stana Wawrinku v rámci prípravy na novembrové daviscupové finále proti Francúzom v Lille.

slovakia

left justify in out

"Napokon som sa rozhodol štartovať aj vo dvojhre. Bez diskusie chcem na tomto podujatí uspieť a zostať reálne v boji o post koncoročnej jednotky svetového rebríčka," povedal 33-ročný druhý muž renkingu na utorňajšej tlačovej besede, citoval ho web Live Tennis. 

 

"Skutočnosť, že som natoľko blízko vrcholu, ma pomerne prekvapila. Určite som totiž vychádzal najmä z toho, že v tejto sezóne som nezískal grandslamový titul. Nemal som však k nemu ďaleko na Wimbeldone a celkovo som si počínal veľmi vyrovnane, inak by som ani nemohol byť v takejto situácii," povedal Federer podľa portálu Asociácie tenisových profesionálov (ATP). 

 

Federer bol koncoročnou jednotkou v sezónach 2004 - 2007 a 2009. V Bazileji, kde kedysi robil zberača loptičiek, štartuje 15. raz. Bol 10-krát v miestnom finále a radoval sa z trofeje v rokoch 2006, 2007, 2008, 2010 a 2011. V ostatných dvoch sezónach zhodne prehral v boji o titul s Argentínčanom Juanom Martínom Del Potrom: "Nechcem vyhlásiť, že v mladosti som mal toto podujatie nejako v hlave. Nikdy som si na ňom nepočínal nejako vyložene zle. Dnes, keď už mám toľko skúseností, však dokážem túto akciu vnímať ako nevybočujúcu." 

 

Srb Noval Djokovič vedie v bodovaní Race to London 2014 pred Federerom o 990 bodov a tento týždeň nehrá. Ak Švajčiar dobyje trofej, zredukuje manko na 490 bodov. V hre pritom ešte bude 2500 bodov (halový Paríž a londýnsky šampionát). Federer sa v stredu v 1. kole v Bazileji nie pred 18.00 h stretne s 31-ročným Luxemburčanom Gillesom Mullerom (51.), proti ktorému má štatistiku 4:0 bez straty setu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies