Federer: Zlato na OH v Riu by bolo prekrásne

NETKY.SK • 9 August 2015, 15:51 • 2 min
Federer: Zlato na OH v Riu by bolo prekrásne

ŽENEVA - Od soboty už 34-ročný švajčiarsky tenista Roger Federer opakovane priznal, že OH 2016 v brazílskom Riu de Janeiro sú preňho jedným z kľúčových motivačných prvkov v neskorom štádiu aktívnej činnosti.

slovakia

left justify in out

"Zisk zlata by bol prekrásny. V roku 2000 v Sydney som prehral v súboji o bronz, ale stretol som moju manželku. Atény 2004 mi nevyšli, vynahradil som si to v Pekingu 2008, kde som sa radoval z triumfu vo štvorhre. V roku 2012 som sa v Londýne musel uspokojiť so striebrom vo dvojhre. Teraz sa chcem pokúsiť o niečo mimoriadne, pretože človeka vždy priťahuje to, čo sa mu ešte nepodarilo," citoval Federera web Tennis Circus.


Portál ESPN pripomenul, že v Riu sa bude hrať na tvrdom povrchu, čo zvyšuje šance niekdajšieho lídra svetového rebríčka ATP Federera. Pôvodne napospol panovali odhady, že vzhľadom na juhoamerické dejisko a akýsi neoficiálny rotačný systém bude zvoleným podkladom antuka.


Sedemnásťnásobný grandslamový šampión Federer odmietol alternatívu, že práve OH 2016 by mohli byť jeho úplne posledným športovým cieľom. "Budem úprimný - o konci kariéry som už pekne dlho neuvažoval. Je mi jasné, že raz to bude na programe dňa, momentálne však nie," skonštatoval Federer v narodeninovom miniprofile na intermetovej stránke Asociácie tenisových profesionálov (ATP).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies