Federer vzdal hold Nelsonovi Mandelovi

NETKY.SK • 24 Jún 2013, 17:54 • 2 min
Federer vzdal hold Nelsonovi Mandelovi

LONDÝN - Švajčiarsky tenista Roger Federer v pondelok po svojom suverénnom postupe do 2. kola grandslamového Wimbledonu v Londýne vyzdvihol prínos Nelsona Mandelu, 94-ročný bývalý juhoafrický prezident je v kritickom stave v nemocnici.

slovakia

left justify in out

"Vnímam ho ako úžasnú a vplyvnú osobnosť. Veril v niečo a bol ochotný zaplatiť za to veľkú cenu. Oprávnene podnecuje rešpekt a lásku. Pre mňa je človekom, ktorý si nepochybne zaslúži vzhliadanie k nemu. Považujem to za dôležité," vyhlásil Federer, ktorý pravidelne navštevuje JAR v rámci aktivít svojej nadácie. Matka 31-ročného bazilejského rodáka Lynnette pochádza práve z Juhoafrickej republiky.

Federer v roku 2011 skončil druhý za Mandelom v medzinárodnej ankete o najrešpektovanejšiu, najobdivovanejšiu a najdôveryhodnejšiu osobnosť.

Mandelu hospitalizovali začiatkom júna pre pľúcnu infekciu, pričom doterajšie lekárske správy uvádzali, že stav nositeľa Nobelovej ceny je vážny, no stabilizovaný. Situácia sa podľa Maca Maharaja, hovorcu prezidenta Jacoba Zumu, veľmi zhoršila počas tohto víkendu. Mandela pôsobil ako prvý černošský prezident Juhoafrickej republiky v rokoch 1994 - 1999. Preslávil sa bojom proti apartheidu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona