Federer v tajbrejkoch nedoprial Nieminenovi víťaznú rozlúčku

NETKY.SK • 10 November 2015, 09:30 • 2 min
Federer v tajbrejkoch nedoprial Nieminenovi víťaznú rozlúčku

HELSINKI - Prehra v dvoch tajbrejkoch s Rogerom Federerom 6:7 (4), 6:7 (7) v pondelňajšej exhibičnej rozlúčke v Helsinkách namaľovala bodku za tenisovou kariérou Jarkka Nieminena.

slovakia

left justify in out

Tridsaťštyriročný fínsky ľavák už v júni predznamenal, že táto sezóna je jeho poslednou. Na jej záver si nevybral práve najvhodnejšieho partnera na prípadný úspech na odchode, so švajčiarskym rovesníkom totiž má oficiálnu seniorskú bilanciu 0:15. Súčasťou pondelňajšej exhibície v Hartwall Arene bola aj štvorhra slávnych škandinávskych hokejistov: Federer si zahral so Švédom Petrom Forsbergom a po Nieminenovom boku nastúpil krajan Teemu Selänne. Fíni triumfovali 6:3.

 

Rodák z Masku Nieminen sa najvyššie dostal na 13. pozíciu vo svetovom rebríčku vo dvojhre. Na grandslamovej úrovni bol vo štvrťfinále Australian Open 2008, Wimbledonu 2006 a US Open 2005. Od sezóny 2000 nazbieral na hlavnej profesionálnej úrovni ATP World Tour dva tituly vo dvojhre (Auckland 2006 a Sydney 2012) a päť trofejí vo štvorhre.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona