Federer v mixe na OH s Hingisovou, znova hlásia Švajčiari

NETKY.SK • 11 December 2015, 17:57 • 2 min
Federer v mixe na OH s Hingisovou, znova hlásia Švajčiari

DUBAJ - Švajčiarsky tenista Roger Federer absolvuje na olympijských hrách 2016 v brazílskom Riu de Janeiro okrem dvojhry aj miešanú štvorhru s Martinou Hingisovou.

slovakia

left justify in out

Referujú o tom viaceré médiá z krajiny helvétskeho kríža. Zatiaľ čo pred niekoľkými dňami vyrukoval s takouto správou Le Matin bez konkretizácie zdroja, tentoraz údajne potvrdil oprávnenosť chýrov samotný Federer na piatkovej prezentačnej besede v Dubaji pred svojím štartom v rámci exhibičnej ázijskej medzisezónnej súťaže regionálnych miešaných družstiev International Premier Tennis League (IPTL).

Košická rodáčka Hingisová a Federer, ktorého manželka Miroslava Vavrinecová pochádza z Bojníc, už raz úspešne spolupracovali: v roku 2001 triumfovali na Hopmanovom pohári miešaných reprezentačných družstiev v austrálskom Perthe.

Agentúra Sportinformation uviedla, že druhú švajčiarsku dvojicu v mixe na budúcoročných OH môže utvoriť Stan Wawrinka s Timeou Bacsinszkou alebo Belindou Bencicovou. Predchádzajúce šumy hovorili o dohode s prvou menovanou, ale hovorkyňa dvojnásobného singlového grandslamového šampióna Wawrinku Fabienne Benoitová vtedy pre Blick skonštatovala: "Sú to čisté dohady. Stan sa ešte ani len nerozhodol, či vôbec bude v mixe štartovať."

Otázne je, či sa strojcovia vlaňajšieho daviscupového triumfu Švajčiarska Federer a Wawrinka predstavia vo štvorhre mužov, v ktorej získali zlato na OH 2008 v Pekingu. Tenisové súťaže pod piatimi kruhmi v Južnej Amerike totiž potrvajú len 8 dní a pri plnej vyťaženosti by pri trojkombinácii prichádzalo do úvahy až 15 stretnutí (6+5+4).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona