Federer v exhibícii v Zürichu zdolal Nadala

NETKY.SK • 22 December 2010, 14:13 • 2 min
Federer v exhibícii v Zürichu zdolal Nadala

Federer v exhibícii v Zürichu zdolal Nadala

slovakia

left justify in out

Švajčiarsky tenista Roger Federer zdolal v utorok v charitatívnom exhibičnom stretnutí na vypredanom zürišskom Hallenstadion jednotku svetového rebríčka ATP Španiela Rafaela Nadala 4:6, 6:3, 6:3.
      Bol to prvý súboj dvoch najlepších tenistov sveta na vo Federerovej rodnej krajine. Výťažok z akcie je určený na podporu Nadácie Rogera Federera, ktorá sa sústreďuje na vzdelávanie detí v Afrike.
      "Je to pre mňa špeciálny zápas, budem si ho pamätať navždy," vyhlásil Federer. "Som hrdý a šťastný, že sa nám to celé podarilo," dodal.
      Obaja veľkí rivali, ktorí sú zároveň dobrými kamarátmi, odohrajú v stredu 22. decembra v Madride podobné charitatívne stretnutie aj na podporu Nadácie Rafaela Nadala. "Je to nezabudnuteľná skúsenosť. Som veľmi šťastný, že som bol súčasťou tejto akcie," uviedol Nadal.
      Podujatie podporili aj švajčiarske športové hviezdy, vrátane olympijského víťaza v cyklistike Fabia Cancellaru a lyžiara Didera Cuchea. Okrem nich sa v Zürichu objavila americká lyžiarka Lindsay Vonnová, ktorá je Federerovou dobrou kamarátkou. Tá pricestovala do Švajčiarska len niekoľko hodín po SP vo francúzskom Courcheveli.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies