Federer už nepatrí medzi najmladších, no jeho túžba po víťazstvách je stále rovnaká

NETKY.SK • 9 August 2019, 11:31 • 2 min
Federer už nepatrí medzi najmladších, no jeho túžba po víťazstvách je stále rovnaká

BRATISLAVA - Švajčiarsky tenisový mág Roger Federer sa ani vo veku 38 rokov ešte nechystá s tenisom skončiť. V tomto veku už väčšina profesionálnych športovcov uvažuje o konci kariéry. Ako dokáže aj v tak pokročilom veku konkurovať mladej krvi na kurtoch?

slovakia

left justify in out

"Musíte mať radi to, čo robíte. Zvyčajne v tomto veku už nie ste na vrchole svojich síl, preto sa snažte o pozitívne emócie. Majte v sebe vášeň z hry. Tréningy, cestovanie či tvrdá životospráva, to nesmie byť len nutné zlo," prezradil šampión 20-tich grandslamov.

Profesionálnemu tenisu sa venuje už 22 rokov a celý svet aj naďalej udivuje svojimi športovými výsledkami. V aktuálnej sezóne získal tri turnajové tituly (Dubaj, Miami, Halle), ako wimbledonový kráľ sa dotal tohto roku v Londýne aj do finále, tam ho však porazila jsvetová jednotka Novak Djokovič. Z 12-tich finále dokázal vyhrať až 8 krát. Aj vďaka skvelej zápasovej bilancii 38-5 si drží tretie miesto v rebríčku ATP.

 

img

Federer má na konte 102 titulov na turnajoch hlavnej profiúrovne a dovedna 1222 víťazných zápasov. Tenis je pre neho veľká životná škola. Konkrétny dátum konca kariéry si nestanovil, no už sa začína špekulovať, že ako profesionálny športovec by sa mal rozlúčiť s tenisom po olympijských hrách v Tokiu 2020.

 

"Stretol som počas tenisového života množstvo zaujímavých ľudí a snažil sa, aby ma každý čímsi obohatil. Čo bude po kariére, zatiaľ neviem. Pochybujem, že sa stanem trénerom alebo komentátorom. Aspoň spočiatku určite nie. Počas kariéry som rok čo rok trávil 20 a viac týždňov v sezóne mimo domova. Potrebuje ma aj manželka a deti. Za 20 rokov bolo toho celkom dosť," cituje Federera denník Blick.

 


Momentálne je po 40-ročnom Chorvátovi Ivovi Karlovičovi druhý najstarší hráč v najlepšej stovke rebríčka ATP. Bazilejský rodák si dobre uvedomuje, že jeho vyšší vek dobrá kondička je aj dôsledok správnej životosprávy a nástupu moderných technológií do sveta športu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mirror mirror on the wall Who is the fastest of them all 🏃💨💨

Príspevok, ktorý zdieľa Roger Federer (@rogerfederer),

 

"Kedysi sme si dali počas zápasu banán a horúci kúpeľ po ňom. Dnes je nevyhnutné robiť veľa vecí. Bez kvalitného strečingu, masáží, správneho jedla a výdatného spánku to nejde. Uvedomujem si to, ale je to všetko na mňa až príliš vedecké. V tomto smere radšej preferujem amatérsky tenis," dodal s humorom na záver.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona