Federer už myslí na Australian Open, OH nie sú jediný cieľ

NETKY.SK • 23 November 2015, 09:21 • 2 min
Federer už myslí na Australian Open, OH nie sú jediný cieľ

LONDÝN - Olympijské hry v Riu de Janeiro nie sú jedinou prioritou švajčiarskeho tenistu Rogera Federera v budúcom roku.

slovakia

left justify in out

Sedemnásťnásobný grandslamový šampión len pár minút po prehre vo finále londýnskeho majstrovského turnaja ATP World Tour Finals s Novakom Djokovičom už začal myslieť na Australian Open v Melbourne. "Olympiáda nie je môj jediný cieľ v budúcom roku. Prvým bude už Australian Open, ktoré sa začnú čo nevidieť. Najprv teda Austrália, a keď sa tá skončí, môžem začať myslieť na ďalšie turnaje," vravel tenisový velikán, ktorý v auguste 2016 oslávi už 35. narodeniny.

 

Olympijské zlato vo dvojhre je jediný veľký triumf, ktorý chýba vo famóznej zbierke bývalej svetovej jednotky. Najbližšie bol k nemu bazilejský rodák pred troma rokmi v Londýne, kde však na wimbledonskej tráve vo finále podľahol domácemu Andymu Murraymu. Čo sa týka Brazílie, Rio nepozná, hoci v Sao Paule si už zahral aspoň exhibične v roku 2012.

 

"Odohral som tam vtedy tri zápasy, na ktoré nikdy nezabudnem. Bol to výlet môjho života, najkrajších 10 dní mojej kariéry. Celá Južná Amerika bola fantastická a verím, že podobné to môže byť s diváckou podporou aj v Riu," nadchýnal sa Federer ešte aj po troch rokoch.

 

Tenista, ktorý ukončí rok v pozícii svetovej trojky, stál v tejto sezóne vo finále Wimbledonu, US Open aj turnaja majstrov, zakaždým však prehral s Novakom Djokovičom. Srbský velikán nedoprial o 6 rokov staršiemu rivalovi ďalší veľký titul v jeho úžasnej a úspechmi pretkanej kariére. V nedeľu v londýnskej O2 Arene s ním prehral 3:6, 4:6, keď sa v celom stretnutí dostal iba k dvom brejkovým príležitostiam. "Potrebujem celoplošne popracovať na svojej hre. Ak proti Novakovi Djokovičovi nehrám svoj najlepší tenis, nemám šancu. Čo sa týka Rafu Nadala, je to unikátny hráč vo svojej precíznosti. Kedysi som sa chcel k nemu priblížiť práve v tom jeho precíznom štýle," vravel Federer.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies