Federer ukončil spoluprácu s trénerom Edbergom, nahradí ho Ljubičič

NETKY.SK • 9 December 2015, 07:51 • 2 min
Federer ukončil spoluprácu s trénerom Edbergom, nahradí ho Ljubičič

ZÜRICH - Švajčiarsky tenista Roger Federer ukončil spoluprácu so švédskym koučom Stefanom Edbergom. V trénerskom tíme bývalej svetovej jednotky ho v budúcej sezóne nahradí Chorvát Ivan Ljubičič. Hlavným koučom Federera zostáva jeho krajan Severin Lüthi, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Federer o zmenách v realizačnom tíme informoval prostredníctvom svojho facebookového konta a poďakoval Edbergovi za "dva veľmi úspešné roky". Jeho angažovanie označil za splnenie si sna, pretože Edberg bol pre neho detským idolom. "Hoci dohoda znela pôvodne iba na rok 2014, Stefan bol skvelý a súhlasil s predĺžením spolupráce o ďalší rok, čo som naozaj ocenil. Naučil ma toho veľa a jeho vplyv na moju hru pretrvá," napísal 34-ročný Federer.

 

Pod Edbergom zaznamenal Federer v uplynulých dvoch rokoch 11 triumfov na turnajoch ATP, v roku 2014 sa tešil aj zo zisku Davisovho pohára. Švéda nahradí v tíme ďalší bývalý špičkový hráč, 36-ročný Ljubičič.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona