Federer si vyslúžil veľké uznanie od Samprasa i Lendla

NETKY.SK • 15 Október 2012, 09:01 • 2 min
Federer si vyslúžil veľké uznanie od Samprasa i Lendla

Federer si vyslúžil veľké uznanie od Samprasa i Lendla - Tenis Švajčiarsky tenista Roger Federer dosiahol v pondelok ďalší významný míľnik - počet týždňov strávených na čele mužského svetového rebríčka ATP zaokrúhlil na 300. Grandslamový rekordér si udrža

slovakia

left justify in out

img

Švajčiarsky tenista Roger Federer dosiahol v pondelok ďalší významný míľnik - počet týždňov strávených na čele mužského svetového rebríčka ATP zaokrúhlil na 300. Grandslamový rekordér si udržal post svetovej jednotky vďaka postupu do semifinále minulotýždňového turnaja Masters 1000 v Šanghaji.

"Som hrdý na to, čo som dosiahol. 300 týždňov na čele svetového rebríčka - to je úžasné číslo, o ktorom sa mi v detstve ani len nesnívalo. Je to jeden z najväčších míľnikov v mojej kariére a krásna odmena za všetku tú drinu," povedal pre oficiálnu stránku ATP Federer. Švajčiar už po wimbledonskom triumfe prekonal rekord legendárneho Američana Petea Samprasa, ktorý bol na mužskom tróne 286 týždňov. "Roger dokázal niečo neuveriteľné. Tristo týždňov svetovou jednotkou, to je číslo, ktoré sa v budúcnosti ťažko podarí niekomu prekonať. Roger sa drží na vrchole už dlhé roky, čo svedčí o konštantnosti jeho výkonov," povedal Sampras.

Poklonu Federerovi zložila aj ďalšia legenda "bieleho športu" Ivan Lendl. "Byť tak dlho svetovou jednotkou, to je pre hráča obrovská pocta. Blahoželám Rogerovi k trojstovke," povedal terajší kouč víťaza US Open Škóta Andyho Murrayho. Federer sa stal prvýkrát lídrom renkingu 2. februára 2004. V pozícii jednotky vyhral 417 zo 469 zápasov a získal 46 zo 76 titulov. "Roger si zaslúži veľký obdiv. Ako 31-ročný dokázal vyhrať grandslamové podujatie a na každom turnaji patrí k najväčším favoritom na titul," povedal trojnásobný šampión Australian Open Srb Novak Djokovič.

Federer bude mať čo robiť, aby na vedúcej priečke zotrval až do konca sezóny, Djokovič totiž vďaka triumfu v Šanghaji znížil stratu na 195 bodov. Švajčiar bude navyše v najbližších týždňoch obhajovať tituly v Bazileji, Paríži a na Turnaji majstrov v Londýne. "Urobím všetko pre to, aby som rok zakončil na vrchole. Bola by to krásna bodka za úspešnou sezónou," dodal Federer.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona