Federer sa rozišiel s trénerom Annaconom

NETKY.SK • 13 Október 2013, 10:26 • 2 min
Federer sa rozišiel s trénerom Annaconom

PARÍŽ - Tridsaťdvaročný 17-násobný grandslamový šampión tak učinil po štvrtkovom nezdare vo dvojhre aj štvorhre na turnaji v Šanghaji.

slovakia

left justify in out

Švajčiarsky tenista Roger Federer v sobotu ukončil spoluprácu s trénerom Paulom Annaconom. Tridsaťdvaročný 17-násobný grandslamový šampión tak učinil po štvrtkovom nezdare vo dvojhre aj štvorhre na turnaji v Šanghaji.

"Po úžasnom tri a pol roku spolupráce sme sa rozhodli posunúť sa ďalej. Keď sme začínali, mali sme víziu trojročnej snahy o dosiahnutie ďalšieho grandslamového titulu a získane postu svetovej jednotky. Okrem mnohých iných cieľov a skvelých spomienok sme dokázali splniť tieto dve predsavzatia. Po početných konverzáciách v ostatnom čase sme cítili, že je ten správny čas, aby sa naše cesty rozišli. Paul a ja zostávame priatelia. Chcem sa mu poďakovať za jeho pomoc," uviedol Federer na svojej oficiálnej internetovej stránke. 

Annacone, bývalý kouč Američana Peta Samprasa, začal spolupracovať s Federerom v auguste 2010 a v roku 2012 ho priviedol k siedmemu grandslamovému titulu na Wimbledone. Rodák z Bazileja je momentálne siedmym hráčom renkingu a hrozí mu, že sa nedostane na koncoročný šampionát ATP World Tour Finals do Londýna, na ktorom triumfoval v minulosti šesťkrát. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies