Federer sa chystá prehovoriť Hingisovú na štart v Londýne

NETKY.SK • 16 August 2011, 17:03 • 2 min
Federer sa chystá prehovoriť Hingisovú na štart v Londýne

Federer sa chystá prehovoriť Hingisovú na štart v Londýne

slovakia

left justify in out

img

Švajčiarsky tenista Roger Federer chce nahovoriť na spoločné olympijské dobrodružstvo v Londýne krajanku a bývalú svetovú jednotku Martinu Hingisovú. Láka ho spoločný štart s košickou rodáčkou v miešanej štvorhre.
      "Ak budem o rok na olympiáde v Londýne štartovať aj v mixoch, tak s Martinou Hingisovou," vyhlásil ešte pred svojím prvým vystúpením na turnaji ATP v americkom Cincinnati. "Bola to úžasná hráčka. Aj keď už ukončila kariéru, mohla by o tom aspoň porozmýšľať," dúfal 30-ročný velikán svetového tenisu v pozitívnu odozvu svojej rovesníčky, hoci s Hingisovou osobne ešte o tejto myšlienke nehovoril. Víťazka piatich grandslamových titulov sa pre koniec kariéry rozhodla už v roku 2007.
      Tretí hráč aktuálneho rebríčka ATP sa ale sám musí v prvom rade rozhodnúť, či chce na OH 2012 podstúpiť trojnásobné zaťaženie v podobe účasti v dvojhre, štvorhre i miešanej štvorhre. "Koniec koncov bude to aj Hingisovej rozhodnutie. Momentálne odpočíva, ja nie. Bude ju však čakať tvrdá práca," dodal Federer.
      Súťaž miešaných štvorhier sa do programu olympijských hier vráti na budúcoročných hrách po prvý raz od roku 1924.
Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona