Federer pripustil chyby v príprave, ale zďaleka nekončí

NETKY.SK • 21 Október 2013, 08:06 • 2 min
Federer pripustil chyby v príprave, ale zďaleka nekončí

BAZILEJ - Švajčiarsky tenista Roger Federer priznal verejne chyby, ktoré urobil v tomto roku v plánovaní turnajov a ktoré vyústili do jeho najslabšej sezóny za posledných 10 rokov.

slovakia

left justify in out

Sedemnásťnásobný grandslamový šampión v práve vrcholiacej sezóne ani raz nestál vo finále turnaja "veľkej štvorky" a v pondelkovom vydaní rebríčka ATP klesol zo siedmeho na ôsme miesto. Po troch rokoch spolupráce sa nedávno rozišiel s trénerom Paulom Annaconom a celkovo uviedol, že odohral aj turnaje, ktoré radšej hrať nemal.

"V marci v Indian Wells som mal odstúpiť ešte pred štvrťfinále pre bolesti chrbta, ale pokračoval som. V lete som odohral turnaje na antuke v Hamburgu a Gstaade, kde som tiež radšej nemal chodiť. Počas sedemtýždňovej prestávky po turnaji v Indian Wells som nemohol naplno trénovať, ale kamufloval som to a dostal som sa do negatívnej špirály," pripomenul 32-ročný Švajčiar. 

Federer sa v tomto roku len zdiaľky díval, ako sa jeho najväčší rivali tešia s pohármi z grandslamových turnajov nad hlavou. V Austrálii triumfoval Novak Djokovič, na londýnskej tráve Andy Murray, parížsku antuku a newyorský betón ovládol Rafael Nadal. Federera aj to motivuje do ďalšej práce a po slabšom polroku neklesá na duchu. "Kým moje telo a hlava budú vládať cestovať, budem si užívať to, čo robím - čiže hrať tenis. Končiť sa rozhodne nechystám, aj keď mám za sebou ťažkých šesť mesiacov,“ vyhlásil pred začiatkom turnaja v jeho rodnom Bazileji. 

Federer opäť zopakoval aj to, čo vravel už vlani v júli po prehre vo finále olympijských hier v Londýne. Chce si zahrať aj o tri roky na olympijských hrách v brazílskom Rio de Janeiro. "Netvrdím, že to bude definitívny koniec, ale ani to, že skončím oveľa skôr. Momentálne je to len nápad, ktorý sa pokúsim zrealizovať,“ podotkol významne. Momentálne sa švajčiarsky tenisový Maestro zameria na dosiahnutie posledného cieľa sezóny, a tým je účasť na koncoročnom výberovom turnaji ATP World Tour Finals v Londýne. Nemá ju zďaleka istú, hoci na ňom šesťkrát triumfoval. Prvou podmienkou je uspieť na domácom turnaji Swiss Indoors v Bazileji, ktorý v minulosti ovládol päťkrát. A potom ešte na poslednom podujatí prestížnej série Masters 1000 v Paríži. 

"Zabojujem o Londýn, ale musím začať vyhrávať. Nechcem sa tam dostať len tak, že sa niekto nado mnou odhlási. Chcem si účasť vybojovať na dvorci,“ vyhlásil Federer. V Bazileji na neho v 1. kole čaká Francúz Adrian Mannarino. "Pôjdem krok po kroku. Momentálne ma zaujíma len prvý zápas. Verím, že mi pomôžu aj diváci. V Bazileji som totiž doma a chcem to využiť,“ dodala bývalá dlhoročná svetová jednotka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies