Federer po 10. raz za sebou do semifinále, čaká ho Murray

NETKY.SK • 23 Január 2013, 13:05 • 2 min
Federer po 10. raz za sebou do semifinále, čaká ho Murray

Federer po 10. raz za sebou do semifinále, čaká ho Murray - Tenis Švajčiarsky tenista Roger Federer postúpil po desiaty raz bez prerušenia do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open.

slovakia

left justify in out

imgŠvajčiarsky tenista Roger Federer postúpil po desiaty raz bez prerušenia do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open. Štvornásobný šampión z Melbourne si v záverečnom štvrťfinále ako nasadená dvojka poradil s Francúzom Joom-Wilfriedom Tsongom (7.) po päťsetovej bitke 7:6 (4), 4:6, 7:6 (4), 3:6 a 6:3. Federerovým semifinálovým súperom bude v piatok tretí nasadený Škót Andy Murray, s ktorým ma negatívnu bilanciu 9:10. Vo finále Australian Open v roku 2010 ho však zdolal hladko v troch setoch.

Federerovi vyšiel úvod stretnutia s Tsongom, keď hneď v úvodnom geme prelomil podanie súpera a po potvrdení brejku sa ujal vedenia 2:0. Francúz však bleskovo vyrovnal na 2:2 a o osude prvého setu rozhodol až tajbrejk, v ktorom mal navrch Federer. Druhé dejstvo získal vďaka brejku v siedmom geme vo svoj prospech Tsonga, no v tajbrejkovej koncovke tretieho sa opäť presadil Federer. Francúz nezložil zbrane, vo štvrtom sete dvakrát zobral bývalej svetovej jednotke servis a vynútil si rozhodujúce dejstvo, v ňom však ťahal za kratší koniec. Federer si po rýchlom brejku vybudoval náskok 4:1 a za stavu 5:3 premenil pri vlastnom podaní v poradí piaty mečbal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona