Federer: Nezakríknite prípadné švajčiarske finále

NETKY.SK • 22 Január 2014, 17:33 • 2 min
Federer: Nezakríknite prípadné švajčiarske finále

MELBOURNE - Švajčiarsky tenista Roger Federer po svojom stredajšom postupe cez Brita Andyho Murrayho do semifinále grandslamových Australian Open proti Španielovi Rafaelovi Nadalovi poverčivo odmietol v predstihu uvažovať o prípadnom finálovom derby so Stanislasom Wawrinkom. Krajan bude v semifinále čeliť Čechovi Tomášovi Berdychovi.

slovakia

left justify in out

"V okamihu, keď o tom začneme takto uvažovať, sme v jednom lietadle na ceste domov," metaforicky upozornil štvornásobný miestny šampión na tlačovej besede a dodal: "V prvom rade ma zaujíma moje semifinále, ale určite si nenechám utiecť to jeho. Azda mu to vyjde. Tým by v tejto záležitosti presunul všetok tlak na mňa."

Niekdajší líder svetového rebríčka Federer priznal, že Wawrinkovu utorňajšiu päťsetovú štvrťfinálovú drámu proti víťazovi ostatných troch ročníkov Novakovi Djokovičovi zo Srbska si nenechal pri televízore utiecť: "Na konci som vyskočil a mal som ruky nad hlavou ako on. Keď získal nejaký veľký fiftín, zatínal som päste a navzájom sme si s manželkou Mirkou tlieskali dlaňami. Bola to dobrá zábava. Spoločne sme sledovali celý piaty set. Bolo to úžasné."

Sedemnásťnásobný grandslamový hrdina Federer, teraz 6. v renkingu, vedie v bilancii zo vzájomných duelov s Wawrinkom (8.) vysoko 13:1 aj zásluhou platnej série 11 úspechov. Jedinú prehru inkasoval v sezóne 2009 na antuke v Monte Carle. Vlani v marci v osemfinále v kalifornskom Indian Wells mal navrch 6:3, 6:7 (4), 7:5. Wawrinka v tejto chvíli v prepočtovej online verzii hodnotenia figuruje pred Federerom. Bude hrať vo štvrtok, "FedEx" v piatok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona