Federer nazad do Top 5 svetového rebríčka

NETKY.SK • 14 Marec 2014, 10:41 • 2 min
Federer nazad do Top 5 svetového rebríčka

INDIAN WELLS - Švajčiarsky tenista Roger Federer sa v pondelok vráti do Top 5 svetového rebríčka vo dvojhre, v ktorom naposledy bol vlani 29. septembra. Niekdajší líder renkingu teraz figuruje na ôsmej priečke.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok ôsmy raz v kariére postúpil do semifinále turnaja ATP World Tour Masters 1000 BNP Paribas Open v kalifornskom Indian Wells. Vo štvrťfinále prekonal Juhoafričana Kevina Andersona 7:5, 6:1, vo štvorke si v sobotu po viac ako troch rokoch zmeria sily s Ukrajincom Alexandrom Dolgopolovom, ktorý vyradil Kanaďana Milosa Raonica (6:3, 6:4).

 

"Za stavu 5:5 som si doprial šance tým, že som dostal niekoľkými returnami loptičku do hry. Pozdával sa mi môj pohyb, dobre som absorboval súperovu razanciu a sám som si počínal agresívne. Najmä počas kľúčových desiatich minút zápasu mi fungovala kombinácia týchto faktorov. Odvtedy som to v podstate už mal doma. Celkovo to pre mňa bol veľmi dobrý zápas," cituje 32-ročného Bazilejčana internetová stránka Asociácie tenisových profesionálov (ATP). Švajčiar rozhodol ziskom siedmich gemov v rade. 

 

Miestny šampión 2004 - 2006 a 2012 Federer pricestoval do lokality Coachella Valley po triumfe v Dubaji v SAE, kde zásluhou 78. singlového titulu osamel na historickej tretej pozícii pred Američanom Johnom McEnroom. Vedie iný Američan Jimmy Connors (109) pred Čechom Ivanom Lendlom (94). Anderson klesol na 5:30 proti členom Top 10.

 

Federer nastúpi na jedno semifinále už v piatok: po boku krajana Stanislasa Wawrinku vyzvú v debli Rakúšana Alexandra Peyu s Brazílčanom Brunom Soaresom. 

Vo dvojhre v Indian Wells sú v piatok na programe štvrťfinále John Isner (USA-12) - Ernests Gulbis (Lot.-20) a Julien Benneteau (Fr.) - Novak Djokovič (Srb.-2). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona