Federer, Nadal a Djokovič premiérovo v jednej z najťažších sekcií žrebov v dejinách

NETKY.SK • 9 Marec 2017, 12:49 • 2 min
Federer, Nadal a Djokovič premiérovo v jednej z najťažších sekcií žrebov v dejinách

INDIAN WELLS - Majú na konte suverénne najviac singlových grandslamových titulov medzi aktívnymi tenistami - 18, 14 a 12 - a napriek tomu sa Švajčiar Roger Federer, Španiel Rafael Nadal a Srb Novak Djokovič ocitli v jednej štvrtine žrebu dvojhry na turnaji ATP World Tour Masters 1000 BNP Paribas Open na tvrdom povrchu v kalifornskom Indian Wells (9. - 19. marca). Takáto blízkosť spomenutých velikánov sa udiala prvý raz.

slovakia

left justify in out

V jednej polovici žrebu premiérovo boli Federer, Nadal a Djokovič vlani v máji na antuke v Ríme, uviedol web Asociácie tenisových profesionálov (ATP). Teraz sa extrém ešte vyhrotil. Trojica má na konte 12 z ostatných 13 trofejí v Indian Wells, do aktuálneho semifinále sa môže predrať iba jeden z nej. Švajčiar, Španiel aj Srb majú voľno na 1. kolo, do diania v areáli Tennis Garden v lokalite Coachella Valley vstúpia v nedeľu.

Britský líder svetového rebríčka Andy Murray sa smeje v opačnej polovici "pavúka". O to viac, že v predmetnej štvrtine figuruje i argentínsky hrdina newyorských US Open 2009 Juan Martín Del Potro, ale aj nevyspytateľný španielsky veterán Fernando Verdasco (minulý týždeň finalista v Dubaji práve proti Murraymu) či mladé pušky Nick Kyrgios z Austrálie a Nemec Alexander Zverev.

"Neskutočné! Ešte som čosi také nevidel... Je to jedna z najťažších sekcií žrebov v dejinách," podotkol Murray.

"Nezáleží na tom. Ja som už som zažil rôzne žreby. Prišiel som sem, aby som čelil týmto chalanom. Je jedno, či to bude v osemfinále alebo finále," povedal Federer, ktorý už v spomenutom osemfinále môže hrať s Nadalom. Bola by to repríza finále januárových vrcholných melbournských Australian Open, kde 35-ročný bazilejský rodák dosiahol svoj 18. titul z Majors. V bilancii zo vzájomných duelov so Španielom znížil na 12:23. Osemfinále by bolo pre týchto rivalov najskoršou platformou od ich úplne prvého súboja v roku 2004 v 3. kole v Miami na Floride.

Djokovič má v zbierke rekordných 5 trofejí v Indian Wells, Federer 4 a Nadal 3. Od roku 2004 vrátane ich hegemóniu narušil iba Chorvát Ivan Ljubičič (2010), teraz Švajčiarov tréner.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies