Federer na kurte iba 21 min, vyzve ho o 15 rokov mladší Čorič

NETKY.SK • 27 Február 2015, 09:27 • 2 min
Federer na kurte iba 21 min, vyzve ho o 15 rokov mladší Čorič

DUBAJ - Ak sa švajčiarsky tenista Roger Federer (33) vo svojom veku snaží podvedome šetriť sily, tak vo štvrtok v Dubaji mu súperovým pričinením táto taktika vyšla perfektne.

slovakia

left justify in out

Vo štvrťfinále dvojhry na podujatí Dubai Duty Free Tennis Championships (dotácia 2 503 810 USD, tvrdý povrch Decoturf II) Federer nasadený ako druhý prevalcoval Francúza Richarda Gasqueta v prvom sete 6:1 a potom mu súper vzdal pre bolesti v spodnej časti chrbta. Obaja hráči strávili na kurte iba necelých 21 minút.


"Viem čo to znamená, keď bolí chrbát a uvedomujem si, aké náročné je s tým hrať. V takom prípade je lepšie skončiť ako riskovať neskôr ešte niečo horšie," uviedol Federer na margo zranenia svojho súpera. Švajčiarsky elegán stihol nastrieľať počas prvého setu tri esá a už len osem mu chýba k dosiahnutiu historickej hranice 9000 es.


"Myslím si, že som hral dobre. Solídne som podával, ale trvalo to príliš krátko na to, aby som mohol povedať, že to bol pre mňa dobrý test," cituje Federera server ATP World Tour. V prvých troch zápsoch na turnaji strávil 17-násobný grandslamový šampión na kurte dovedna iba 2:16 h, čo je akoby jeden priemerný trojsetový zápas. V semifinále ho čaká súboj generácií proti 18-ročnému Chorvátovi Bornovi Čoričovi, ktorý vo štvrtok nedal šancu trojke "pavúka", Britovi Andymu Murrayovi. Zvíťazil hladko 6:1, 6:3. Pre Čoriča to bolo druhé víťazstvo nad hráčom z hornej desiatky svetového rebríčka v kariére.


"Nevidel som ten zápas, ale zdolať Murraya je veľký výsledok, lebo historicky sa mu v Dubaji darí. Zdá sa, že Čorič je typ hráča, ktorý sa vie vyhecovať proti rebríčkovo vyššie postavenému súperovi," uznal Federer kvality o 15 rokov mladšieho semifinálového protivníka.


Federer má v zbierke šesť titulov z Dubaja a už len dva kroky ho delia od historicky siedmeho víťazstva. Okrem toho, že je úradujúcim šampiónom z vlaňajška, v Spojených arabských emirátoch triumfoval aj v rokoch 2012, 2007, 2005, 2004 a 2003. Navyše v sezónach 2011 a 2006 bol tiež vo finále.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies