Federer: Martiho správanie bolo neakceptovateľné

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 12:48 • 2 min
Federer: Martiho správanie bolo neakceptovateľné

INDIAN WELLS - Švajčiarsky tenista Roger Federer nemal vľúdneho slova pre krajana Yanna Martiho, ktorý predminulý týždeň neuniesol svoje vynechanie zo singlovej nominácie na zápas obhajcov trofeje v Liége v osemfinálovom 1. kole svetovej skupiny Davisovho pohára 2015 reprezentačných družstiev mužov proti Belgičanom a trucovaním si vyslúžil vylúčenie z kádra.

slovakia

left justify in out

"Pre kapitána bolo dôležité prijať vhodné riešenie aj s vyhliadkou na budúcnosť. Takéto správanie bolo neakceptovateľné. Prospech tímu musí byť prioritou číslo jeden. Severin Lüthi a môj fyzioterapeut mi porozprávali, čo sa tam dialo a z akých dôvodov pristúpili k takému verdiktu," citoval Federera web Tennis Net. 

Tridsaťtriročný Bazilejčan nie je v kontakte s hriešnikom: "Akurát sme spolu strávili štyri dni počas Davis Cupu a niekedy ho zazriem na turnajoch. Je veľmi mrzuté, že sa niečo také stalo. Nik to nevidí rád." 

 

Prezident národného zväzu Swiss Tennis (ST) René Stammbach predznamenal, že 26-ročný Marti si zavrel dvere do družstva. Švajčiari, ktorí prehrali s Belgičanmi 2:3, budú mať v septembrovom play-off o elitnú šestnástku ročníka 2016 veľké personálne ťažkosti, keďže štart Federera aj Wawrinku takmer určite nehrozí a v pondelok ukončil svoju kariéru Michael Lammer. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies