Federer do 32. grandslamového semifinále, čaká ho Djokovič

NETKY.SK • 4 Júl 2012, 20:37 • 2 min
Federer do 32. grandslamového semifinále, čaká ho Djokovič

Federer do 32. grandslamového semifinále, čaká ho Djokovič - Tenis Švajčiarsky tenista Roger Federer postúpil do rekordného 32.

slovakia

left justify in out

img

Švajčiarsky tenista Roger Federer postúpil do rekordného 32. grandslamového semifinále a v historických tabuľkách sa osamostatnil od legendárneho Američana Jimmyho Connorsa. Vo štvrťfinále Wimbledonu šesťnásobný šampión z trávnatých dvorcov All England Clubu ako nasadená trojka deklasoval Rusa Michaila Južného 6:1, 6:2 a 6:2.
      V dueli o postup do finále nastúpi grandslamový rekordér v piatok proti najvyššie nasadenému obhajcovi titulu Srbovi Novakovi Djokovičovi, ktorý si poradil s Nemcom Florianom Mayerom v troch setoch 6:4, 6:1 a 6:4. Pôjde o reprízu semifinále Roland Garros, v Paríži sa z triumfu tešil zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu.
      Ak Federer na londýnskej tráve "Nolemu" odplatí prehru z antukového vrcholu sezóny a v nedeľu uspeje aj vo finále, vráti sa na post svetovej jednotky. Fenomenálny Švajčiar si po postupe medzi elitné wimbledonské kvarteto na centrálnom dvorci vyslúžil standing ovations od britského princa Williama, jeho manželky Kate, i od slávneho tenisového páru - Steffi Grafovej a Andre Agassiho.
      "Pomáha mi, keď vidím sedieť v čestnej lóži členov kráľovskej rodiny i legendy svetového tenisu. Je to pre mňa veľká inšpirácia. Teší ma, že sa mi po dvojročnej pauze podarilo opäť postúpiť do wimbledonského semifinále," povedal v prvom interview priamo na kurte Federer, ktorý vlani skončil na rakete Francúza Jo-Willfrieda Tsongu, predvlani nestačil na Čecha Tomáš Berdycha. Vďaka triumfu nad Južným má po skončení Wimbledonu už istý posun na druhé miesto svetového rebríčka pred Španiela Rafaela Nadala.
      Djokovič sa v zápase s Mayerom dostával pomalšie do správneho tempa, od stavu 4:4 v prvom sete mal však navrch. "Chvíľu mi trvalo, kým som si zvykol na podmienky, posledné tri zápasy som totiž hral pod zatiahnutou strechou. Dnes zohral svoju úlohu aj vietor, no celkovo som s mojím výkonom spokojný. V treťom sete mal Florian niekoľko možností na brejk, no v dôležitých momentoch som si podržal podanie. Už sa teším na semifinále, je pre mňa vždy veľkým potešením hrať proti Rogerovi. Zápas beriem ako veľkú výzvu, veď Roger na tráve dlhé roky dominoval a vo vitríne ma šesť wimbledonských titulov. Jeho stabilné výsledky na grandslamoch si zaslúžia veľké uznanie," povedal Djokovič.
                         
      muži - dvojhra - štvrťfinále:
      Roger Federer (3-Švajč.) - Michail Južnyj (26-Rus.) 6:1, 6:2, 6:2, Novak Djokovič (1-Srb.) - Florian Mayer (31-Nem.) 6:4, 6:1, 6:4 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona