Federer deklasoval v B-skupine Nadala a postúpil do semifinále

NETKY.SK • 24 November 2011, 04:31 • 2 min
Federer deklasoval v B-skupine Nadala a postúpil do semifinále

Federer deklasoval v B-skupine Nadala a postúpil do semifinále - Tenis Švajčiarsky tenista Roger Federer sa stal prvým semifinalistom prestížneho Turnaja majstrov v londýnskej 02 aréne. Obhajca titulu v šlágri B-skupiny v repríze vlaňajšieho finále deklas

slovakia

left justify in out

img

Švajčiarsky tenista Roger Federer sa stal prvým semifinalistom prestížneho Turnaja majstrov v londýnskej 02 aréne. Obhajca titulu v šlágri B-skupiny v repríze vlaňajšieho finále deklasoval svojho veľkého rivala Španiela Rafaela Nadala za 61 minút 6:3, 6:0 a natiahol víťaznú sériu už na 14 zápasov.
Federer v novembri vyhral turnaje v Bazileji a Paríži a výbornú formu potvrdzuje aj v Londýne. Nadal držal s päťnásobným víťazom Masters krok iba do stavu 2:2 v prvom sete. V ďalšom priebehu zápasu jasne dominoval grandslamový rekordér a v druhom sete uštedril Nadalovi "kanára".  Ak chce Španiel postúpiť do semifinále, musí v priamom súboji o druhú priečku vo štvrtok zvíťaziť nad Francúzom Jo-Wilfriedom Tsongom.
Federer bol po hladkom triumfe nad Nadalom spokojný. "Rafu som v mnohých našich vzájomných zápasoch videl hrať lepšie, no vtedy som hral zasa horšie ja. Teší ma, že na harde v hale mám s ním priaznivú bilanciu. Na antuke je to iné, tam je kráľom on," povedal Federer v prvom interview priamo na kurte.

B-skupina:
Roger Federer (Švajč.) - Rafael Nadal (Šp.) 6:3, 6:0

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies