Federer chce v tenise biologické pasy a viac mimosúťažných testov

NETKY.SK • 12 Február 2013, 11:58 • 2 min
Federer chce v tenise biologické pasy a viac mimosúťažných testov

Federer chce v tenise biologické pasy a viac mimosúťažných testov - Tenis Švajčiarsky tenista Roger Federer volá po zavedení biologických pasov aj v tenise po vzore tých, ktoré využíva Medzinárodná cyklistická únia (UCI). Aktuálna svetový hráč číslo dva a

slovakia

left justify in out

imgŠvajčiarsky tenista Roger Federer volá po zavedení biologických pasov aj v tenise po vzore tých, ktoré využíva Medzinárodná cyklistická únia (UCI). Aktuálna svetový hráč číslo dva a 17-násobný grandslamový šampión to povedal v Rotterdame, informovala agentúra Reuters.

"Biologické pasy budú nevyhnutné, keďže niektoré látky sa dnes ešte nedajú objaviť, ale budú sa dať v budúcnosti. Riziko odhalenia môže prípadných podvodníkov zastaviť," povedal 31-ročný Švajčiar počas prvého dňa turnaja ATP, na ktorom obhajuje prvenstvo. 

"Tiež by ale malo byť v tenise viac krvných testov a mimosúťažných kontrol," dodal. Podľa webu Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) vykonala riadiaca organizácia v roku 2011 len 21 mimosúťažných krvných testov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona