Federer chce dobyť aj Indian Wells: "Hrám agresívne, lepšie sa bránim"

NETKY.SK • 7 Marec 2012, 08:07 • 2 min
Federer chce dobyť aj Indian Wells: "Hrám agresívne, lepšie sa bránim"

Federer chce dobyť aj Indian Wells: "Hrám agresívne, lepšie sa bránim"

slovakia

left justify in out

img

Švajčiarsky tenista Roger Federer chce po triumfe na turnaji v Dubaji zaútočiť na cennú trofej aj na úvodnom podujatí série Masters 1000 v kalifornskom Indian Wells. Grandslamový rekordér tvrdí, že v porovnaní s minulou sezónou hrá agresívnejšie a výrazne zlepšil aj defenzívu.
      "Posledné úspešné výsledky mi dodali veľa sebavedomia. Prestal som pochybovať o mojich schopnostiach. Hrám dostatočne agresívne a oveľa lepšie sa dokážem brániť. Vlani som mal vo veľkých zápasoch problémy dostať sa z ťažkých pozícií, teraz si viem poradiť aj v takýchto situáciách," povedal trojnásobný šampión z Indian Wells.
      Federer vyhral päť z posledných siedmich turnajov, na ktorých štartoval. V Dubaji zdolal vo finále Škóta Andyho Murrayho, v Indian Wells i v Miami chce znepríjemniť život aj dvom najlepším hráčom vo svetovom rebríčku ATP - obhajcovi titulu Srbovi Novakovi Djokovičovi i Španielovi Rafaelovi Nadalovi.
      Indian Wells patrí k Federerovým "srdcovkám". "V Kalifornii sa mi vždy darilo. V Indian Wells som získal v minulosti tri tituly za sebou a ukázal divákom skvelý tenis. Tunajší povrch vyhovuje mojej hre, slajzované údery letia nízko nad sieťou," dodal Federer, ktorý v 2. kole ako nasadená trojka nastúpi proti víťazovi duelu medzi Rusom Dmitrijom Tursunovom a Američanom Denisom Kudlom. V dueli o postup do osemfinále mu hrozí kanadský bombardér Miloš Raonič.  

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies