Federer by stál Kafeľnikova 2 milióny dolárov

NETKY.SK • 11 August 2015, 16:55 • 2 min
Federer by stál Kafeľnikova 2 milióny dolárov

PETROHRAD - Jevgenij Kafeľnikov chcel prilákať na tenisový turnaj ATP do ruského Petrohradu aj legendárneho Švajčiara Rogera Federera.

slovakia

left justify in out

 Z riaditeľského postu však narazil na nesplniteľnú požiadavku.


"Snažil som sa ho dostať k nám, ale Federer mi vravel, že jeho účasť ma bude stáť 2 milióny dolárov,“ cituje Kafeľnikova server livetennis.it. Kafeľnikov je takisto ako Federer bývalá svetová jednotka v tenise. Na rozdiel od čerstvo 34-ročného Švajčiara však o 7 rokov starší Rus má na konte o 15 grandslamových titulov menej. Kafeľnikov ovládol v roku 1996 Roland Garros v Paríži a o tri roky neskôr Australian Open v Melbourne. Je aj olympijským víťazom zo Sydney 2000.


Na halovom turnaji ATP World Tour 250 St. Petersburg Open (21.- 27. 9.) prisľúbili účasť zo súčasnej top desiatky mužského rebríčka vo dvojhre Čech Tomáš Berdych (6.) a Kanaďan Milos Raonic (10.). Kafeľnikov sa v roku 1995 stal prvým víťazom podujatia v Petrohrade. V ostatných rokoch je jeho riaditeľom. V sezóne 2012 sa z titulu na petrohradskom "harde" tešil Martin Kližan. Vlani sa turnaj na okruhu ATP neuskutočnil.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies