Federer a Wawrinka sa zhodli: Médiá to zveličili

NETKY.SK • 18 November 2014, 22:00 • 2 min
Federer a Wawrinka sa zhodli: Médiá to zveličili

LILLE - Švajčiarski tenisti Roger Federer a Stan Wawrinka priznali výmenu názorov po dramatickom derby v sobotňajšom semifinále šampionátu ATP World Tour Finals v Londýne. Jedným dychom však dodali, že celá záležitosť sa medzičasom nafúkla v nesúlade s internou realitou.

slovakia

left justify in out

"Po tom zápase sme mali debatu v úplne uvoľnenom duchu. Sme dostatočne starí. Bol pri tom aj kapitán daviscupového tímu Severin Lüthi," povedal na utorňajšej tlačovej besede v Lille pred finále Davisovho pohára proti Francúzom (21. - 23. novembra) Federer, ktorého manželka Mirka hlasnými prejavmi v nevhodných chvíľach popudila Wawrinku, referovali o tom napríklad Blick, The Telegraph či ESPN. Federer napokon aj cez štyri mečbaly súpera zvíťazil 4:6, 7:6, 7:6 (6). 

 

"Keď som sa Stanom zašiel, chcel som iba vedieť, či nepociťuje nejakú krivdu, pretože v tej fáze zápasu - 5:4 či 5:5 v rozhodujúcom sete - to bolo dosť rušné, zjavne veľa hluku. Niet však žiadnej zášte a cítime sa tu dobre. Sme kamaráti, nie nepriatelia, hoci v zápale boja sa občas môžu udiať nejaké veci," uznal Federer. 

 

"V prvom rade chcem prízvukovať, že medzi nami niet problému. Hneď sme si o tej situácii pohovorili. Aj o mnohých iných veciach. Vieme, ako sa vyrovnať s maličkosťami. Viac sa o tom ani nedá povedať, nafúklo sa to v médiách, ktoré z toho vyrobili veľkú kauzu. My to však nevnímame ako niečo závažné," skonštatoval Wawrinka. 

 

Zdá sa teda, že jediným problémom hostí pred bojom o "šalátovú misu" zostáva Federerov chrbát. V nedeľu nenastúpil na finále v britskej metropole proti Srbovi Novakovi Djokovičovi a ešte ani v utorok netrénoval. Okrem potreby rýchlej rekonvalescencie je preňho výzvou aj prechod z tvrdého povrchu na antuku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies