Federation cup: SLovenka Rybáriková nestihne Talianky

NETKY.SK • 23 Január 2017, 17:34 • 2 min
Federation cup: SLovenka Rybáriková nestihne Talianky

BRATISLAVA - Slovenská tenistka po dvoch vlaňajších letných operáciách Magdaléna Rybáriková ešte nie je natoľko fit, aby reálne prichádzal do úvahy jej štart 11. - 12. februára na antuke v hale vo Forli proti domácim Taliankam v 1. kole II. svetovej skupiny Pohára federácie reprezentačných družstiev žien.

slovakia

left justify in out

"Podľa momentálneho stavu určite nie. Myslím si, že to, žiaľ, môžem na 100 % vylúčiť. Nemám zápasovú prax a dovtedy ju ani nenadobudnem, ešte absolútne nie som v plnom tréningovom nasadení," povedala pre agentúru SITA 28-ročná piešťanská rodáčka, ktorá v júli podstúpila zákrok na zápästí nedominantnej ľavej ruky a v auguste mala pod skalpelom pravé koleno. Dosiaľ naposledy bola v akcii 3. júla vo štvorhre na Wimbledone.

"S tým mojím návratom je to komplikovanejšie, než som predpokladala. Snažím sa pomaličky do toho dostať a možno vo februári by som mohla ísť na nejaký menší turnaj. Chcem to najprv skúsiť na úrovni ITF, aby som vedela, ako na tom som. Vybrala som si ´25-ku´ v Nemecku, ale je to skôr iba taká vízia. Poprihlasovala som sa na viacero podujatí a postupne to ruším. Nehodlám sa unáhliť a privodiť si nejakú recidívu," skonštatovala niekdajšia 31. hráčka singlového renkingu WTA Rybáriková.

Zverenkyňa Petra Hubera figuruje na 167. priečke vo svetovom rebríčku vo dvojhre a ešte bude klesať, ale môže využiť tzv. chránený renking v podobe 108. pozície - na grandslamovej úrovni na dvoch turnajoch. "Z dlhodobejšieho hľadiska sa upínam k Roland Garros a Wimbledonu, azda vtedy už bude všetko v poriadku. Koleno sa hojilo pomalšie, ako zneli prognózy, hoci to malo byť naopak: pôvodne lekári očakávali, že dlhšie to bude trvať s tou rukou. Skúšam to, ale veľmi opatrne. O nejakej vážnejšej tenisovej príprave zatiaľ ťažko hovoriť, skôr sa venujem cvičeniam s ´fyziom´. Musím si vybudovať taký kondičný stav, aby som zvládla záťaž," uviedla držiteľka štyroch singlových titulov z hlavnej profesionálnej úrovne Rybáriková.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies