Federation cup: Kapitán Bielorusiek nepredpokladá semifinále s Azarenkovou

NETKY.SK • 13 Február 2017, 18:05 • 2 min
Federation cup: Kapitán Bielorusiek nepredpokladá semifinále s Azarenkovou

MINSK - Tenisové reprezentantky Bieloruska hneď pri svojej premiére vo svetovej skupine Pohára federácie družstiev žien uspeli vo štvrťfinálovom 1. kole, kapitán Eduard Dubrov neráta, že 22. - 23. apríla ich v domácom semifinále proti Švajčiarkam posilní po materskej odmlke Viktoria Azarenková.

slovakia

left justify in out

"Rádi by sme ju videli v tíme. Ako to s ňou je? Úprimne konštatujem, že mám minimum informácií. Neboli sme v kontakte. Zdá sa, že už pracuje na kondičke a podľa kuloárnych informácií smeruje svoj návrat k US Open. Preto nepredpokladám jej aprílovú účasť. Ďalej uvidíme," povedal Dubrov podľa Pressball.by. Newyorské grandslamové podujatie sa začne 28. augusta.

Bielorusky by v prípade ďalšieho úspechu hrali 11. - 12. novembra o fedcupovú trofej s úspešným z duelu USA - Česko. Za Češkami by cestovali, proti Američankám by mali výhodu domáceho prostredia. Minulý víkend pred vlastnými fanúšikmi v Minsku zvíťazili nad Holanďankami 4:1.

"Gratulujem nášmu tímu k postupu do semifinále Pohára federácie. Ste chlapíci, baby! Hurá," napísala Azarenková na twitteri.

Dvadsaťsedemročná niekdajšia líderka singlového renkingu WTA Azarenková vlani v marci a apríli dosiahla cenné double na amerických "hardových" podujatiach v kalifornskom Indian Wells a Miami na Floride, odmlčala sa po májovom nezdare proti Talianke Karin Knappovej v 1. kole parížskeho antukového grandslamového Roland Garros. Víťazka vrcholných melbournských Australian Open 2012 a 2013 Azarenková oznámila radostnú novinku 15. júla a hneď predznamenala, že sa hodlá vrátiť na kurty. Mamou sa stala 20. decembra.

"Synčekovi Leovi sa darí veľmi dobre, rastie, nemá problémy so spánkom. Zažívam úplne nové pocity a emócie. Únava, ktorú prináša tenisový život, sa s tou materskou vôbec nedá porovnať," vyhlásila v januári vo vysielaní televíznej stanice Tennis Channel v rozhovore s Martinou Navrátilovou a Brettom Haberom Azarenková, ktorej životným partnerom je William McKeague.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies