Fed zvýši úroky pravdepodobne pred koncom tohto roka

NETKY.SK • 29 September 2016, 09:55 • 2 min
Fed zvýši úroky pravdepodobne pred koncom tohto roka

WASHINGTON - Centrálna banka USA nemá "pevný harmonogram" pre zvyšovanie úrokových sadzieb, ale šéfka amerického Federálneho rezervného systému (Fed) Janet Yellenová je presvedčená, že ekonomika je pripravená pre zvýšenie úrokov do konca tohto roka.

slovakia

left justify in out

Yellenová to povedala v stredu vo finančnom výbore Snemovne reprezentantov amerického Kongresu. Uviedla pritom, že počas minulotýždňového zasadania Fed-u väčšina jeho členov zastávala názor, že by bolo primerané zvýšiť úroky pred koncom tohto roka.


Fed zdvihol svoju kľúčovú úrokovú sadzbu v decembri 2015 do pásma 0,25 až 0,5 percenta, ale odvtedy ju ponecháva na nezmenenej úrovni. Yellenová pred americkými zákonodarcami vyslovila presvedčenie, že by bolo rozumné zvýšiť úroky opäť, ak sa situácia bude vyvíjať tak ako teraz a neobjavia sa nové významné riziká. Členovia centrálnej banky USA minulý týždeň odhlasovali potvrdenie úrokov na doterajšej úrovni pomerom siedmich hlasov ku trom. Fed však vyslal silný signál, že je pripravený úroky zdvihnúť.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona