Fed potvrdil úrokové sadzby

NETKY.SK • 28 Apríl 2016, 08:26 • 2 min
Fed potvrdil úrokové sadzby

WASHINGTON - Americký Federálny rezervný systém (Fed) ponechal sadzby nezmenené a zároveň si ponechal otvorené dvere k zvyšovaniu úrokových sadzieb v júni. Stanovisko Fedu naznačuje, že po decembrovom zvyšovaní sadzieb sa nebude ponáhľať s ďalším zvyšovaním sadzieb. Predstavitelia americkej centrálnej banky základnú úrokovú sadzbu ponechali v rozpätí od 0,25 do 0,50 %.

slovakia

left justify in out

Rada pre monetárnu politiku americkej centrálnej banky poznamenala, že podmienky na trhu práce sa napriek nedávnemu ekonomickému spomaleniu zlepšujú, pričom banka bude pozorne sledovať mieru inflácie. Banka zároveň poznamenala, že globálna ekonomická situácia je naďalej brzdou, zo svojho stanoviska však odstránila špecifickú poznámku o tom, aké to znamená riziká.


Obchodníci na trhoch očakávajú, že prvé zvýšenie sadzieb v roku 2016 bude v septembri a ďalšie zvýšenie sadzieb by mohlo prísť v decembri. Fed očakáva v tomto roku dve zvýšenia. Decembrové zvýšenie sadzieb bolo prvým za takmer desať rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies