Fed ponechal sadzby bez zmeny

NETKY.SK • 28 Júl 2016, 09:32 • 2 min
Fed ponechal sadzby bez zmeny

WASHINGTON - Americká centrálna banka (Fed) v stredu ponechala úrokové sadzby bez zmeny a konštatovala, že krátkodobé riziká v ekonomike pominuli.

slovakia

left justify in out

Trh práce pokračuje v zotavovaní, čo signalizuje júnové zrýchlenie tvorby nových pracovných miest po slabšom predchádzajúcom mesiaci, uviedol Fed. Vo vyhlásení na záver svojho dvojdňového zasadnutia centrálna banka nespresnila, akým tempom plánuje sprísňovať menovú politiku, a zopakovala, že bude pokračovať v monitorovaní rizík v globálnej ekonomike a na finančných trhoch.


Časť ekonómov podľa agentúry AP pripúšťa, že Federálny rezervný systém by mohol zvýšiť sadzby na septembrovom zasadnutí. Podmienkou je, že trh práce bude pokračovať v zotavovaní a upokojí sa napätie vyvolané britským rozhodnutím vystúpiť z EÚ. Základnú úrokovú sadzbu predstavitelia centrálnej banky ponechali na úrovni 0,25 až 0,50 %. V tomto rozpätí sa nachádza od vlaňajšieho decembra, kedy ju Fed zvýšil prvýkrát po deviatich rokoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona