Fed naďalej smeruje k zvyšovaniu úrokových sadzieb

NETKY.SK • 8 Január 2015, 08:49 • 2 min
Fed naďalej smeruje k zvyšovaniu úrokových sadzieb

WASHINGTON - Americký Federálny rezervný systém (Fed) na svojom decembrovom zasadnutí pokračoval v krokoch v rámci plánu začať neskôr v tomto roku zvyšovať úrokové sadzby.

slovakia

left justify in out

Intenzívne sa pritom hovorilo o spôsobe, akým by americká centrálna banka mala oznámiť svoje zámery. Vyplýva to zo zápisnice z decembrového zasadnutia predstaviteľov Fedu zverejnenej v stredu. Klesajúce ceny ropy vzďaľovali americkú ekonomiku od inflačného cieľa, zdá sa však, že spotrebitelia sú pripravení utrácať a vytvárali sa pracovné miesta, pričom investície spoločností boli stabilné.

 

"Priemyselníci poukazujú na všeobecne solídne podnikateľské podmienky, pričom spoločnosti v mnohých častiach krajiny vyjadrili optimizmus v súvislosti s vyhliadkami ďalšieho zlepšovania v roku 2015. Priemyselná aktivita bola silná,“ uvádza sa v zápisnici. Fed sa však nezaviazal ku konkrétnemu časovému harmonogramu zvyšovania úrokových sadzieb. Ukazuje sa, že ekonomiky mimo USA sa vyvíjajú neželaným smerom. Recesia hrozí Japonsku aj eurozóne a spomalenie zaznamenávajú aj hlavné rozvíjajúce sa trhy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies