Fed Cup: Za Česko v sobotu v rámci finále Kvitová a Šafářová

NETKY.SK • 6 November 2014, 15:02 • 2 min
Fed Cup: Za Česko v sobotu v rámci finále Kvitová a Šafářová

PRAHA - Ak sa nestane niečo mimoriadne, v sobotu budú v rámci víkendového pražského finále Česko - Nemecko o Pohár federácie 2014 tenisových reprezentačných družstiev žien na programe zápasy Petra Kvitová - Andrea Petkovicová a Lucie Šafářová - Angelique Kerberová. Piatkový žreb už len určí ich poradie. V oba dni sa na tvrdom povrchu Novacrylic Ultracushion v hale O2 Arena bude hrať od 13.00 h.

slovakia

left justify in out

Kapitánka Nemiek Barbara Rittnerová už v stredu prezradila, že ako singlistky minimálne na sobotu postaví členku Top 10 renkingu Kerberovú a víťazku minulotýždňových tzv. malých MS v Sofii Petkovicovú. Šéf realizačného štábu domácich Petr Pála predznamenal svoju voľbu po štvrtkovom tréningu. 

 

"Ak sa neudeje nič zásadné, tak očakávam, že v sobotu budú hrať Peťa a Lucka," citoval Pálu web iDnes.cz. Na kurte teda budú až tri ľaváčky. Zo spomenutej štvorice hrá pravou rukou len Petkovicová (14. v renkingu), ktorá vedie v bilancii zo vzájomných duelov nad Kvitovou (4.) tesne 4:3, pričom uspela v ostatných dvoch. Naposledy však proti sebe stáli v auguste 2011 v Toronte aj Cincinnati a Češka vtedy mala celkovo chabé leto po svojom prvom wimbledonskom triumfe (1:6, 2:6, resp. dvakrát 3:6). Šafářová (17.) sa pokúsi odplatiť Kerberovej (10.) prehru 2:6, 6:7 (3), ktorú inkasovala vo februári 2012 v hale v Paríži. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies