Fed Cup: Verím, že môžeme zvíťaziť aj v takejto zostave, povedal kapitán tímu Lipták

NETKY.SK • 9 Apríl 2014, 16:15 • 2 min
Fed Cup: Verím, že môžeme zvíťaziť aj v takejto zostave, povedal kapitán tímu Lipták

BRATISLAVA - Prvý raz od apríla 2005 budú Slovenky hrať v Pohári federácie tenisových reprezentačných družstiev žien bez aspoň jednej z dvojice Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová.

slovakia

left justify in out

"Absencia Dominiky a Daniely je pre nás nepríjemnou vecou a veľkým oslabením, ale nič s tým nenarobím. Dostalo ma to do zložitej situácie, v oboch prípadoch však chápem a akceptujem dôvody hráčok, ktoré ich viedli k rozhodnutiu necestovať do Kanady. Neskladáme zbrane, lebo disponujeme ďalšími tenistkami, ktoré už dokázali, že majú výkonnosť na vysokej úrovni. Majú teraz príležitosť ukázať čo v nich je podobným spôsobom, ako sa to Janke Čepelovej podarilo minulý týždeň v Charlestone a v rámci Fed Cupu vlani v Srbsku. Teší ma, že má takúto formu, azda si ju udrží. Vnímame tento zápas ako výzvu a určite nenastúpime len to nejako absolvovať. Cestujeme s tímom, ktorý je k dispozícii, a verím, že môžeme zvíťaziť aj v takejto zostave," skonštatoval kapitán tímu SR Matej Lipták na stredajšej tlačovej besede v NTC v Bratislave pred stretnutím s Kanaďankami o svetovú skupinu Fed Cupu 2015, ktoré sa uskutoční 19. - 20. apríla na tvrdom povrchu v hale v Québec City. Tím tvoria Magdaléna Rybáriková, spomenutá Jana Čepelová, Karolína Schmiedlová a novicka Michaela Hončová. 

 

Finalistka z minulotýždňového Charlestonu Čepelová sa po určitých cestovateľských problémoch, keď viazla vo Washingtone, v stredu už ohlásila z dejiska, kam po utorňajšej prehre v 1. kole v Bogote smeruje Schmiedlová. "Letel za nimi fyzioterapeut Zdenko Ďuriš, aby zostali fit. Magda hrá tento týždeň v Katoviciach, čo som s ňou nekonzultoval a priznám sa, že som ani nečakal takýto jej program. Podľa vývoja situácie by s nami mala cestovať v nedeľu rovnako ako Miška Hončová. Trénerom, ktorý mi pomôže s prípravou, tentoraz bude Čepelovej kouč Martin Zathurecký," predznamenal Lipták. 

 

Šéf realizačného štábu uvažoval aj o iných alternatívach zloženia kádra: "Oslovil som deblovú špecialistku Janette Husárovú. Nezmenila však svoje stanovisko, že radšej dá priestor mladým hráčkam, aby naberali skúsenosti. Podľa renkingu vo dvojhre prichádzala do úvahy Kika Kučová, vysvetlila mi však, že plánuje hrať v Kuala Lumpure, kde je teraz druhá pod čiarou hlavnej súťaže. Požiadala ma, aby som to vyriešil inak, ak by mala byť v Québec City len štvorkou na doplnenie kádra, čo považujem za akceptovateľné. Teoreticky som mohol zavolať juniorky Kristínu Schmiedlovú či Viktóriu Kužmovú, ale aj Miška Hončová stále patrí do okruhu mladých hráčok a predsa len mi viac pasuje do koncepcie prípravy." 

 

Lipták priznal, že o Hantuchovej rozhodnutí dať prednosť regenerácii a príprave vedel už od marcového turnaja v Miami:

"V žiadnom prípade to nevnímam ako nejakú reakciu na absenciu Dominiky. Daniela chce hrať v Stuttgarte, kde zrejme bude musieť ísť cez kvalifikáciu. U nej aj Dominiky platí, že vzhľadom na fyzické a emočné vypätie, ktoré Fed Cup prináša, sú minimálne dva týždne po ňom nepoužiteľné. Daniela naposledy pauzovala mesiac, aj Dominika musela na turnaji v Dauhe odstúpiť. Za tie roky, čo som vo funkcii, nikdy nebolo ľahké dať dokopy kompletný tím. Naopak, vždy to bolo ťažké a napríklad vo februári sme ako jediní mali družstvo v plnom zložení. Žiaľ, teraz to neplatí, a chýbajú nám dokonca prvé dve hráčky podľa postavenia v rebríčku. Viem, že slovenský fanúšik je na takéto rozhodnutia citlivý. Dúfam však, že ho dokážeme potešiť aj inak - veď tenistky predsa aj na individuálnej úrovni reprezentujú svoju krajinu." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona