Fed Cup: Srdce pre Radwanskú, Halepovú, Pereirovú a Šaripovovú

NETKY.SK • 17 Apríl 2014, 14:06 • 2 min
Fed Cup: Srdce pre Radwanskú, Halepovú, Pereirovú a Šaripovovú

LONDÝN - Poľská tenistka Agnieszka Radwanská, Rumunka Simona Halepová, Brazílčanka Teliana Pereirová a Uzbečka Sabina Šaripovová sa stali držiteľkami prvých štyroch Heart Award 2014 za prístup k reprezentácii v Pohári federácie družstiev žien pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF).

slovakia

left justify in out

Uspeli v internetovej ankete medzi fanúšikmi v súvislosti so stretnutiami štvrťfinálového 1. kola svetovej skupiny, 1. kola II. svetovej skupiny a turnajmi I. skupín euroafrickej, ázijsko-oceánskej a americkej zóny. Zapojilo sa viac ako 60 000 hlasujúcich.

 

Nominácie z prvých dvoch "líg" v hierarchii Fed Cupu nepremenili Švajčiarka so slovenskými koreňmi Belinda Bencicová, Nemka Angelique Kerberová (8. - 9. februára sa v Bratislave podieľala na víťazstve 3:1 nad tímom SR) a Talianka Karin Knappová. Z regionálnych zón to boli Holanďanka Kiki Bertensová (euroafrická zóna), Paraguajčanka Montserrat Gonzálezová (americká zóna) a Thajčanka Luksika Kumkhumová (ázijsko-oceánska zóna). 

 

Ašpirantky tradične ponúkla odborná výberová komisia pod vedením prezidenta ITF Francesca Ricciho Bittiho. Záverečné druhé kolo s jednou laureátkou sa bude týkať tohtotýždňového fedcupového asociačného termínu. 

Vlani za februárové zápasy svetovej skupiny a II. svetovej skupiny Fed Cupu získala Heart Award - druhý raz vo svojej kariére - Slovenka Daniela Hantuchová. "Srdiečko" si v tomto asociačnom termíne vyslúžili aj A. Radwanská (teraz sa teda presadila druhý raz), kazašská reprezentantka Galina Voskobojevová a Brazílčanka Paula Cristina Goncalvesová. Štyri laureátky vtedy dostali 6000 USD (jedenkrát svetová či II. svetová skupina), resp. 1000 USD (trikrát I. skupiny kontinentálnych zón) s tým, že šek museli adresovať dobročinnej organizácii podľa svojho úsudku. Za záverečné druhé kolo Heart Award 2013 mal šek hodnotu 10 000 USD. Uspela Talianka Sara Erraniová a darovala ho organizácii Care and Share, ktorá sa stará o sociálne znevýhodnené deti v Indii. 

 

Hantuchová sa pocty v podobe Heart Award premiérovo dočkala predvlani v marci spolu so Švédkou Sofiou Arvidssonovou, Číňankou Na Li a Kolumbijčankou Catalinou Castaňovou. Tridsaťročná popradská rodáčka vtedy bola medzi adeptkami na toto ocenenie druhý raz vo svojej kariére. Predtým figurovala medzi ašpirantkami v súvislosti s 2. kolom ankety v roku 2010. 

 

Za sezónu 2009 bola laureátkou pilotného ročníka tohto popularizačného projektu Američanka Melanie Oudinová. V roku 2010 dostali "srdiečka" Srbka Jelena Jankovičová, Brazílčanka Maria-Fernanda Alvesová, Japonka Kimiko Dateová-Krummová, Slovinka Katarina Srebotniková (všetky 1. kolo), Belgičanka Yanina Wickmayerová (2. kolo) a Talianka Francesca Schiavoneová (3. kolo). V roku 2011 sa držiteľkami ocenenia stali Srbka Bojana Jovanovská, Bieloruska Viktoria Azarenková, Peruánka Bianca Bottová, Japonka Ajumi Moritová (všetky 1. kolo), Nemka Andrea Petkovicová (2. kolo) a Češka Petra Kvitová (3. kolo - odvtedy už sú každoročne len dve kolá). Predminulý rok to najprv bola spomenutá štvorica Hantuchová, Arvidssonová, Na Li a Castaňová a potom Jankovičová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies