Fed Cup: Slovensko po dvoch trojsetových bitkách prehráva v Kanade 0:2

NETKY.SK • 20 Apríl 2014, 09:03 • 2 min
Fed Cup: Slovensko po dvoch trojsetových bitkách prehráva v Kanade 0:2

QUÉBEC CITY - Kanadské tenistky vedú 2:0 nad slovenskými reprezentantkami v stretnutí o svetovú skupinu Pohára federácie 2015 reprezentačných družstiev žien.

slovakia

left justify in out

V Québec City na tvrdom povrchu v hale PEPS v areáli Laval University získala v úvodnej sobotňajšej dvojhre prvý kanadský bod domáca dvojka Aleksandra Wozniaková (157. v rebríčku WTA), ktorá po bojovnom výkone prekvapujúco zdolala slovenskú jednotku Janu Čepelovú 4:6, 7:5, 7:5. V druhej dvojhre si Eugenie Bouchardová poradila s Kristínou Kučovou 7:6 (0), 2:6 a 6:1.

 

Finalistka nedávneho turnaja v Charlestone Čepelová (52.) mala proti Wozniakovej výborne rozbehnutý druhý aj tretí set. V oboch viedla 5:3 a podávala, ale na zisk prvého bodu pre Slovensko to nestačilo. Stretnutie trvalo 142 minút a víťazka v ňom využila 8 zo 14 brejkových príležitostí. 

 

"Pred zápasom som sa cítila dobre, no na kurte som pociťovala únavu. Robila som však všetko pre to, aby som vyhrala. Žiaľ, prišli momenty, keď som mala hrať inak, podržať si to. Dva razy - v druhom aj treťom sete - som podávala za stavu 5:3. A to som nezvládla. Súperku som v živote nevidela hrať, až počas zápasu som spoznávala jej hru a skutočnosť, čo od nej môžem očakávať. Taktiku som riešila počas hry. Nepociťovala som prehnanú zodpovednosť. Sústredila som sa v kľúčových momentoch na to, že chcem ukončiť gem. A nevyšlo mi to. Každá z nás chcela vyhrať, súperka mala zopár dobrých momentov a rozhodlo aj trochu šťastia. Nechávala som sa ošetriť pre kŕče a potom som nešla pri servise viac do kolien, lebo som sa obávala, že sa vrátia. Takže v závere ma servis nepodržal," uviedla na webe Slovenského tenisového zväzu Jana Čepelová. 

 

Kučová odohrala s favorizovanou kanadskou jednotkou vyrovnaný zápas. V prvom sete mala pri vlastnom podaní za stavu 5:4 aj štyri setbaly, ale Bouchardová nepríjemnú situáciu zvládla a potom dominovala v tajbrejku. Úvod druhého dejstva patril Kučovej, ktorá rýchlo viedla 4:1 a potom v ôsmom geme premenila prvý setbal. Chlieb sa lámal vo štvrtej hre rozhodujúceho setu. Kučová pred jeho začiatkom zobrala súperke podanie a znížila na 1:2. Pri vlastnom servise však prehrala štyri výmeny v rade a potom už nestačila na rozbehnutú súperku. 

 

V nedeľu od 19.00 h SELČ sa postavia proti sebe jednotky oboch tímov Bouchardová a Čepelová. Po nich príde na rad súboj dvojok Wozniaková - Kučová. Ak štyri dvojhry neprinesú rozhodnutie, odohrá sa záverečná štvorhra. Kapitáni do nej predbežne vybrali tieto dvojice: Gabriela Dabrowská/Sharon Fichmanová - Jana Čepelová/Janette Husárová. 

KANADA - SLOVENSKO 2:0 po sobotňajších dvojhrách 
(Québec City, PEPS, Laval University - tvrdý povrch v hale) 
Aleksandra Wozniaková - Jana Čepelová 4:6, 7:5, 7:5 
Eugenie Bouchardová - Kristína Kučová 7:6 (0), 2:6, 6:1 

Ďalší program: 
Nedeľa 20. apríla o 19.00 SELČ: 
Eugenie Bouchardová - Jana Čepelová, Alexandra Wozniaková - Kristína Kučová, Gabriela Dabrowská/Sharon Fichmanová - Jana Čepelová/Janette Husárová




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies